Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Tömegkaramból! Három kamion ütközött

Három kamion ütközött össze a 8-as számú főúton kedden Várpalotánál; az egyik sofőr súlyosan megsérült - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
Egy kamion egy másikat vontatott a főúton, ezt a hosszú járműsort előzte egy harmadik kamion - mondta Frankó Marianna. Az elöl haladó kamion sofőrje az előzést észlelve fékezett, teljesen az útszélre akart húzódni, ám ekkor hátulról beleszaladt a vontatott jármű.

Az ütközés következtében az első kamion balra kifordult az előzésben lévő lengyel rendszámú kamion elé, s a két jármű összeütközött. A sajtóügyeletes közlése szerint a vontató kamion 57 éves sofőrjét, egy ballószögi lakost súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A karambolozott kamionok teljes szélességben elzárták az utat a forgalom elől, emiatt a járműveket más útvonalra terelték - közölte a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 5. Yucca 2010. január 26. 14:56
  „Az én szemem is nagyon szúrja a KARAMBÓL, főleg mert nagybetűs, vastagított főcímben van! Hogy nem lehet ilyet észrevenni? Csak egyszer kéne átolvasni azt a nyomorult cikket!
  Jópár éve az írott DM-ben volt egy főcím a Vadasparkról, ahol a papagájt a címben vastag nagybetűkkel és ly-nal írták! Betelefonáltam, mert a gyerekem is kiszúrta és kérdőre vont, hogy rosszul tudom a helyesírást.
  A hölgy, aki fölvette a telefont, nem hitte el, míg meg nem nézte az újságot, aztán jajgatott és úristenezett perceken át, dehát addigra már a lap kiment.
  No comment. Itt volna mód gyorsan javítani, mégsem teszik.”
 • 4. KolompárRómeó 2010. január 26. 14:44
  „Tömegkaramból? Miből?
  Akkor már nem "karambolozott", hanem "karambólozott", nem?

  Megértem, hogy az újság"író" nem tud helyesen írni, elvégre ez luxus, nem szükséges a "szakmához". De egy kis ellenőrzéssel sokat lehetne emelni a színvonalon (ingyé is van, pölö firefox, ahhun mög lé löhet tőteni kiegészítőket).”
 • 3. savos 2010. január 26. 13:00
  „Már megint kamion!”
 • 2. Szakértő 2010. január 26. 13:00
  „Pont ezt akartam firtatni, hogy kamiont csak vonórúdon szabad vontatni, akkor hogy tudott beleszaladni a vontatott jármű? A másik, hogy ha a vontatott jármű motorja nem jár, elfogy a levegője, így levegőt is kell neki adni, amit egy másik kamionról nem lehet megtenni, valamint a kardánt is le kell venni, vagy a féltengelyt kihúzni, különben megsül az automata váltó . Ezért vannak a kamionmentők. Nyugaton ha egy kamion lerobban, azonnal kibólyázzák a rend éber őrei, és kamionmentőt hívnak hozzá, ez csak nálunk divat, hogy az egyik kamionos lecibájja az útról a másikat, azt lesz ami lesz.”
 • 1. favágó 2010. január 26. 12:33
  „No! Bizonyos súlykorlát felett csak vonórúddal lehet vontatni! Nem kötéllel! Így ha rúddal vontatott, hogyan szalad bele a vontatott jármű az előtte haladó vontatást végzőbe?
  De az alábbi is elképzelhető: "Persze sógór! Megyek oszt behúzlak, abban a 15 percben csak nem gyün a rendőr!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiszékeny időseket károsítottak meg

Húsért kért húszezer forintot egy ismeretlen, egy álpostás pedig a beígért pénz átadása helyett a… Tovább olvasom