Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Túszejtés Budapesten - rendőrautóval akart menekülni

Budapest - Rendőrautóval szeretett volna elmenekülni az a férfi, aki egy túszt ejtett csütörtök délután Budapesten, a Nagy Lajos király útján lévő OTP fiókban. A túsztárgyaló hamar lebeszélte a tervéről, ezután már csak a megadás feltételeiről szólt a párbeszéd.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rabló 17 óra körül ment be a pénzintézetbe, ahol fegyverével megfenyegette az alkalmazottakat és a bevétel átadását követelte. Miután a levegőbe lőtt, a bank biztonsági őre dulakodni kezdett vele, az őr ekkor szerezte könnyebb sérülését. A rendőrök perceken belül a helyszínre értek, és körülzárták az épületet, lehetetlenné téve a menekülést. A támadó látva a rendőröket, túszul ejtette az egyik alkalmazottat, és bezárkózott az egyik helyiségébe, a többi alkalmazott és az ügyfelek pedig kijöttek a bankból.

A közlemény szerint a BRFK egyik főtisztje folyamatosan, mintegy másfél órán át tárgyalt a férfival. A tárgyalások elején a túszejtő még egy rendőrautót kért, de később erről lemondott: a továbbiakban már csak a megadás feltételeiről szólt a párbeszéd. A férfi végül háromnegyed 7-kor a fogvatartott alkalmazottat is elengedte. A bűnözőt előállították, tart a kihallgatása és a helyszíni szemle is.

Olvasóink írták

 • 11. comet 2009. május 15. 08:16
  „"A tárgyalások elején a túszejtő még egy rendőrautót kért, de később erről lemondott"
  Mégis megkapta.”
 • 10. flexsnake 2009. május 15. 07:48
  „4. ja, amit a média megír neked. Azonnal kilövik ha veszélyeztet másokat. Sokkal kisebb dologért is tűzparancsot adnak.”
 • 9. flexsnake 2009. május 15. 07:48
  „4. ja, amit a média megír neked. Azonnal kilövik ha veszélyeztet másokat. Sokkal kisebb dologért is tűzparancsot adnak.”
 • 8. flexsnake 2009. május 15. 07:46
  „7. persze meg közcélú alapítványoknak szétosztogatni. Az ott nem az ő pénze. Máséhoz nem nyúlunk. Ki kell lőni a túszszedőket. A rablás súlyos bűncselekmény a túszejtés pedig még komolyabb. Ingyen és bérmentve kilövöm az ilyeneket csak egy szavukba kerül. Bármely más élet értékesebb egy ilyen bűnözőnél.”
 • 7. micsibucsi 2009. május 15. 07:13
  „Flex! Látszik, hogy jó sok filmet nézel! Mi van, ha a rabolt pénzből, beteg gyermekei gyógyszerét akarta kiváltani?”
 • 6. sima 2009. május 15. 07:04
  „Különben , elég népszerü ez az OTP fiók. Volt olyan , hogy egy hónapon belül , kétszer is kirabolták. Egy alkalommal , két férfi rabolta ki , és azután villamosra szálltak és simán elmentek.”
 • 5. joy 2009. május 14. 22:33
  „Flexi, hülyeségeket írsz.”
 • 4. sima 2009. május 14. 22:06
  „1. Túszejtőt csak akkor lővik ki , ha a túsztárgyaló szerint a túszejtő túl ideges ( kiszámíthatatlan ) , vagy ha túszok megölésével fenyegetőzik. De akkor szinte azonnal bemennek érte....szerintem :)
  Mivel mindenkit elengedett , ezért már nincs értelme kilőni .”
 • 3. web 2009. május 14. 21:08
  „Egyeske pszihológiai vizsgálatra lesz küldve!”
 • 2. az_aki 2009. május 14. 20:58
  „flexi, ez nem amerika:)”
 • 1. flexsnake 2009. május 14. 20:52
  „de miért nem lőtték ki? Lövészeket a tetőre spéci hőkamerákkal meg specko lőszerekkel ami viszi a betont is. Egy lövés a fejbe és az egész nem tart tovább mint egy másodperc.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túszejtés Budapesten - elfogták a rablót

Budapest - Csaknem két órás tárgyalás után elfogták azt a férfit, aki túszokat ejtett Budapesten, a Nagy Lajos király útján működő OTP fiókban. Tovább olvasom