Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Egyelőre nem lesz nagyfelújítás a fahídnál

Csongrád - Ne számítsanak nagyobb felújításra, új hídra pedig pláne ne - ezeket az információkat tudtuk meg a csongrádi fahíddal kapcsolatban.
Többször írtunk már arról: a helyieknek milyen fontos az átkelő, nélküle súlyos kilométereket kell kerülni, ha a túlpartra igyekeznek. A csongrádiaknak régi álmuk, hogy ugyanezen a helyen állandó híd épüljön. Decemberben lépett életbe egy olyan törvény, amelynek értelmében az ország összes – tehát a csongrádit vagy a mindszentit is – kompátkelőjét, pontonhídját felül kell vizsgálni. Az utazóknak egyelőre kisebb változtatásokra, és nem jelentős felújításra kell számítaniuk.

Információk szerint az ezredfordulón Európában mindössze három pontonhíd volt, mindhárom a Tisza magyarországi szakaszán: a csongrádin kívül Lónya és Tiszamogyorós, illetve Tiszalúc és Tiszadob között. Lónyán most csak komp jár, oda tervezik, hogy a közeljövőben acélhidat építenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrendítette a csongrádiakat a védőnő halála

Megrendítette a csongrádiakat a védőnő halála
Önkezével vetett véget életének Csongrád város védőnője, Vastag Magdolna múlt csütörtökön. A tragédiáról bővebb információt egyelőre senki sem tud, a volt páciensek, Csongrád lakói gyászolják az elhunyt szakembert. Tovább olvasom