Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Eltűnik a csongrádi putrisor

Elbontják Csongrádon a Rigó Sándor utcai putrikat. A környéken élők örülnek az önkormányzat drasztikus beavatkozásának. A megüresedett telkeket várhatóan a szomszédos Bihari János utcai ingatlantulajdonosok kapják meg, az alsóvárosban ugyanis még mindig gondot jelentenek a zsebkendőnyi porták.
Napok óta rakodógépek és tehergépkocsik verik fel a port a csongrádi vasútállomással szemközti Rigó Sándor utcában: a városgondnokság ugyanis elbontatja a putrikat. A rövid utcaszakasz már jó néhány éve gondot okoz a városvezetésnek, mégsem tettek eddig semmit sem azért, hogy ne váljon a település szégyenfoltjává. Az ott lakók és az arra járók előszeretettel hagyták az utcán a hulladékot, nem megfelelő körülmények között tartották az állataikat, gondozatlan volt az egész terület, úgy kerítésen belül, mint kívül. A tarthatatlan állapot felszámolásához az is hozzájárult, hogy a tavalyi belvízben több, alap nélkül épült vályogház annyira megrongálódott, hogy a hivatal életveszélyessé nyilvánította. Eddig arra vártak a bontók, hogy a viskókból kiköltözzenek.

Alsóvároson maradnak

A gépek több száz köbméter építési törmeléket, hulladékot és trágyát szállítottak el a területről. A városházán megtudtuk, hogy két, még lakott ingatlant meghagynak a helyén, azok állapota ugyanis egyelőre megfelel az előírásoknak. A távozók a belvízkárosultaknak járó kárenyhítésből tudtak maguknak otthont vásárolni. Úgy tudjuk, hogy egy kivételtől eltekintve mindannyian az alsóvárosban maradtak.

– Hálát adnak az itt lakók, hogy véget ért egy rémtörténet – mondta a szomszédos Bihari János utcában élő Pothoretz Antal, aki rögtön hozzátette, nem elégedett maradéktalanul. A férfi szerint három, egykor a Rigó Sándor utcában élő család tette tönkre az alsóvárosiak életét, miattuk vált putrivá a környék, miközben a rendes többség igyekezett minél tetszetősebb utcaképet kialakítani a városrészben. Utóbbit viszont nem honorálta a városvezetés, néhány renitenssel szemben évekre magukra hagyták őket. Pothoretz Antal attól tart, hogy ott, ahová lovaikkal és szokásaikkal együtt költöztek a Rigó Sándor utcaiak, ugyanolyan putri lesz nemsokára, mint amilyen a sínek mellett volt.

– Végre eljutottunk odáig, hogy normális telekméreteket alakítsunk ki az alsóvárosban – mondta lapunknak Murányi László. A terület önkormányzati képviselője szerint eddig a fejlesztések gátját képezték a zsebkendőnyi porták, amelyek sem közművesítésre, sem a normális életre nem voltak alkalmasak. Gyovai Gáspár alpolgármestertől megtudtuk, hogy a megüresedett telkeket, ha a Bihari János utcában élők is igénylik, hozzácsatolják az ingatlanjukhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágták a csongrádi képviselő szőlőjét

Ismeretlen tettesek 804 szőlőtőkét fűrészeltek el Nagypál Sándor csongrádi képviselő földjén. Az… Tovább olvasom