Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Halászok demonstráltak Csongrádon - galéria

Csongrád - Egy törvény értelmében természetes vizeken januártól csak horgászni szabad, halászni nem.
Félpályás útlezárással tiltakozott szombaton az a több tucatnyi, az ország minden tájáról érkezett halász, akik egy törvénymódosítás következtében év elején elveszítették a munkájukat.

A törvény értelmében természetes vizeken januártól csak horgászni szabad, halászni nem. Álláspontjuk szerint ha már a hivatásukról le is kell mondani, jogosan lennének az állam felé kártérítési igényeik. Nem csupán az ő megélhetésükről van szó, hanem arról is, hogy az ellenőrzött helyről származó, megbízható magyar hal eltűnik az éttermek, gasztronómiai rendezvények kínálatából, érveltek a megjelentek.
Halászok demonstráltak Csongrádon. Fotó: Králik Emese (galéria)
Az egyik szervező, a csongrádi Mészáros Dezső úgy fogalmazott: azért fontosak az ilyen megmozdulások, mert az emberek többsége eddig talán nem is értette, mindennek milyen következményei vannak rájuk nézve.

A tiltakozáson megjelent Sallai Benedek, az LMP politikusa, aki azt mondta: bár a törvény már életbe lépett, ennek ellenére szerinte van értelme az önmagukért való kiállásnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krumplis tarhonyától a roston harcsafiléig

Krumplis tarhonyától a roston harcsafiléig
A korábbi húszból négy taxis maradt Csongrádon. Most összefogtak, és elhatározták, ismét használni fogják a régi drosztot. Tovább olvasom