Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Legegyszerűbben a NAV webes kitöltőprogramjával lehet rendelkezni adónk egy százalékáról

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az szja-bevallás webes felületének kezdőoldalán feltünteti a rendelkezés lehetőségét az adó 1+1 százalékáról azért, hogy minél többen támogathassanak civil szervezetet, egyházat vagy a Nemzeti Tehetség Programot.
A rendelkező nyilatkozat elektronikusan, papíralapon vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is május 20-áig. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel, a NAV webes kitöltőprogramjával lehet.

A munkáltatók továbbra is összegyűjthetik a dolgozók 1+1 százalékos nyilatkozatát. Ebben az esetben legkésőbb május 10-éig lezárt borítékban kell átadni a munkahelyen a nyilatkozatot. Felajánlásokat kizárólag azok a civil szervezetek kaphatnak, amelyek korábban regisztráltak a NAV-nál, valamint a technikai számmal rendelkező egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzat. 

2018 óta az egyház technikai számára szóló, formailag érvényes nyilatkozatot a NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi, amíg a felajánló nem jelöl meg másik kedvezményezettet, vagy a korábbit nem vonja vissza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárminiszter: további támogatást kapnak a fűszerpaprika termelők

Agrárminiszter: további támogatást kapnak a fűszerpaprika termelők
A programra a tárca mintegy 500-700 millió forintot fordít. Tovább olvasom