A tisztán elektromos üzem még inkább megosztja az autósokat

A tölthető elektromos hibrid autó akkor igazán takarékos, ha időnként bedugjuk a kábelét a konnektorba. Ha ezt nem tesszük, csak sima hibrid és akkor feleslegesen cipeli a nehéz akkumulátorokat.

Az elektormobilitás nagy kritikusa Fritz Indra osztrák autóipari mérnök egy GT Spiriten megjelent friss interjúját Várkonyi Gábor szemlézte blogján és vitaindítónak szánta – vitát is generált. A mérnök szerint az egyik márka akkumulátorgyárához annyi pénzt akar legombolni a politikáról, amennyit csak lehet, milliónyi elektromos autót fog legyártani, de eladni tudja majd őket. Tény, hogy a 10 éve 2020-ra beígért 1 millió elektromosból 200 ezer sem fut Németország útjain, ennek is a fele konnektoros hibrid. Ez utóbbit a mérnök az elektromos autó utáni második legnagyobb hazugságnak tartja. 

Cikkünkből kiderül, hogy látják ezt a szegedi autókereskedők. Keresse írásunkat a keddi Délmagyarországban!

szponzorált tartalom
Február 28-ig lehet jelentkezni az Adj Egy Ötöst! iskolai szemléletformáló programra
Schobert Norbi felrobbantotta az internetet, mi már tudjuk, hogy miért!
Másfél napja forr a világháló, Schobert Norbi jól meggondolt, vagy épp meggondolatlan kijelentésével.
Egy éve működik az ételdoboz Szentesen
A Re-Formáló Egyesület országos kezdeményezéséhez csatlakozva tavaly januárban került fel a Dózsa-ház falára a rászorulókat segítő „Enni adok–Enni kapok” doboz, amit azóta is jó szándékú civilek, önkéntesek töltenek meg élelmiszerrel.
A múzeumőrre emlékeznek
Szerdán 17 órakor nyílik Hódmezővásárhelyen, a Tornyai múzeumban a Múzeumőr című kiállítás. Kedden elsőként a sajtó munkatársait vezették végig a tárlaton, ami Kiss Lajos vásárhelyi születésű néprajzkutató munkásságát mutatja be.
Univerzális rákgyógymódot fedezhettek fel
Az eljárás laboratóriumi tesztekben már legyőzte a prosztata- mell-, tüdő- és más daganatos sejteket.
Sikerült kifizetniük a hétmilliós hitelt Eperjesnek
Nincs könnyű helyzetben az új eperjesi településvezetés. Év végén az önkormányzat likvid hitelét is csak úgy tudták kifizetni, hogy többen nem vették fel a járandóságukat, illetve mentőövet jelentettek az utolsó pillanatban beérkezett földhaszonbérleti díjak is.
Kiderülhet, mitől nő ilyen hatalmasra a titokzatos óriáskalmár
A busz méretű, tányérnyi szemű monstrumnak még egyetlen példányát sem tudták élve elfogni, de lefotózni is csak 2004-ben sikerült először.