Helyi sport

2024.01.31. 16:00

Fiatalokkal pótolja két távozóját a tiszaszigeti csapat

Sorozatunkban összegezzük, milyen félévet zártak a labdarúgó vármegyei I. osztály csapatai, és hogyan készülnek a tavaszi folytatásra. A tizenegyedik részben a Tiszasziget csapatánál érdeklődtünk.

Vajgely Pál

Szűcs Tamás nem tudja folytatni a játékot a szigetieknél.

Fotó: Török János

Egyetlen vereség került a Tiszasziget neve mellé a vármegyei I. osztály tabelláján. A második helyen álló szigetiek az őszi bajnok SZVSE elleni hazai rangadót veszítették el, és 32 ponttal állnak a féltávnál úgy, hogy messze a legkevesebb, 11 gólt kapták – ebből négyet egyetlen meccsen, a Makó elleni idegenbeli 4–4 alkalmával.

Összességében elégedett lehetek az ősszel. Nyáron sok távozónk volt, nem tudtuk, az újonnan érkezettek beilleszkedése hogyan sikerül majd. Hál'istennek, ez teljesen jól alakult. Viccesen mondtam Kiss Dominik kapusunknak és a védelemnek, hogy tíz kapott gól fölé nem mehetünk az ősszel, hát ez éppen nem jött össze. Ez persze annak is köszönhető, hogy a védelmünk egy évek óta összeszokott csapatrész – mondta lapunknak Bány Tamás, a Tiszasziget edzője, aki a múlt nyáron vette át a gárda irányítását.

Vezetésével január 8-a óta készülnek a kerettagok a tavaszi rajtra. Bány Tamás kitért rá, remekül dolgoztak a labdarúgók a téli időszak folyamán, a legutóbbi, Orosháza elleni felkészülési meccs hatvanadik percétől pedig ki is jött az elmúlt hetek munkája okozta fáradtság. Szombaton 11 órától jön a főpróba a csapat számára az NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC ellen.

Ami a keretet illeti, két távozója van a csapatnak, Szűcs Tamás és Nagy Bendegúz jelezte, hogy tanulmányaikkal nem tudják összeegyeztetni a futballt. Pótlásukra az ifjúsági csapatból kerültek fel játékosok, érkezője nincs a Tiszaszigetnek, amelyre rögtön két rangadó vár a tavasz elején. Február 10-én ugyanis az Algyőt fogadják, majd egy héttel később az SZVSE-hez utaznak. A két csapat között jelenleg hét pont a különbség, a Vasutasok a hétvégén pótolják a HFC II. elleni bajnokijukat, így tízre nőhet a különbség az élen álló és a második helyezett csapat között.

A két rangadó után sem könnyű meccsek várnak ránk, fejben végig koncentráltnak kell lennünk. Azt gondolom, szinte biztos a helyünk a felsőházban, ott pedig majd egy új időszámítás kezdődik. Még háromszor játszunk az SZVSE-vel, ha ott nyerünk, az kilenc pont, és ők sem biztos, hogy minden meccsüket megnyerik, így szeretnénk ott lenni a nyakukon az idény végéig – tette hozzá Bány Tamás.

Így készülnek a vármegyei I. osztály csapatai a tavaszi folytatásra:

Kiskundorozsma

M-Perfect Home-Algyő

Kéménygyártó-Mórahalom VSE

Makó FC

Balástya

DB Futball Bordány SK

Szentesi Kinizsi

FK 1899 Szeged-SZEOL

Hódmezővásárhelyi FC II.

Ásotthalmi TE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában