Helyi sport

2024.01.31. 07:00

Erőn felül teljesített a Kiskundorozsma

Sorozatunkban összegezzük, milyen félévet zártak a labdarúgó vármegyei I. osztály csapatai, és hogyan készülnek a tavaszi folytatásra. A tizedik részben a Kiskundorozsma csapatánál érdeklődtünk.

Vajgely Pál

Remekül szerepelt a dorozsmai csapat az ősszel.

Fotó: Török János

Az utóbbi évek egyik legjobb félévét zárta a vármegyei I. osztályban a Kiskundorozsma, amely 29 pontot szerzett az ősszel lejátszott 15 bajnokija során, ezzel pedig a dobogón töltheti a téli szünetet. A dorozsmaiak nevéhez fűződik az őszi bajnok SZVSE egyetlen veresége is, miután a nyitókörben idegenben lepték meg a bajnokesélyest. Ilyen eredménysor után érthetően nem volt tervben, ám mégis edzőváltás következett a csapatnál, miután a gárdát az ősszel irányító Paksi Péter a Bács-Kiskun vármegyei I. osztályú Jánoshalmához távozott. 

Nagyon szerettük Paksi Pétert, váratlanul és rosszul érintett bennünket az ő távozása. Le a a kalappal a srácok előtt, csak dicséret illeti őket a hozzáállásuk miatt, azt gondolom, erőn felül teljesítenek ebben a szezonban – mondta lapunknak Ottlik Sándor, a dorozsmai klub elnöke, akinek édesapja, id. Ottlik Sándor ül le a gárda kispadjára a tavaszi szezon folyamán. 

A dorozsmai csapat jóformán változatlan kerettel, január harmadikán kezdte el a felkészülést a tavaszi idényre. Érkezője nincs a csapatnak, és távozóból is csak egy akad, Sallai Marcell távozásának is kényszerű oka van, hiszen költözés miatt kellett klubot váltania. A csapat a múlt hétvégén a Saller-kupán vett részt, ahol a harmadik helyen végzett. A tavaszi bajnoki rajt előtt még tart egy főpróbát a csapat, szombaton 13 órától a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei I. osztály őszi bajnoka, a Tiszaföldvár lesz az ellenfél hazai pályán, majd jövő szombaton, február 10-én már az FK Szeged otthonában bajnoki pontokért lépnek pályára.

Ottlik Sándor kitért rá, az alapszakaszból hátralévő időszak során szeretnének úgy teljesíteni, hogy a felsőházban folytathassák majd a rájátszás során. Az idény első szakaszából még hét meccs van hátra, majd a 22 fordulót követően a 12 csapatos mezőny felső- és alsóházra oszlik, és egy újabb oda-visszavágós körmérkőzés során döntenek majd a végső helyezésekről.

Így készülnek a vármegyei I. osztály csapatai a tavaszi folytatásra:

M-Perfect Home-Algyő

Kéménygyártó-Mórahalom VSE

Makó FC

Balástya

DB Futball Bordány SK

Szentesi Kinizsi

FK 1899 Szeged-SZEOL

Hódmezővásárhelyi FC II.

Ásotthalmi TE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában