Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

A szerelem fenyője a vásárhelyi karácsonyfa - Fotók

A 2001 tavaszán házuk mellé kiültetett fácska mára közel 10 méteres, 5-6 mázsás lett. Előbb-utóbb ki kellett volna venni a helyéről, mert a szélben ágai verdesték a szomszéd házának tetejét. Inkább felajánlották.
– Első közös karácsonyunkra vettük 2000-ben a párommal, Török Lászlóval az akkor 70 centis lucfenyőt – mondta a szikáncsi Kisalbert Éva. A felajánlottak közül az ő fenyőjüket választotta ki Vásárhely főkertésze, Rárósiné Tapodi Petronella munkatársaival ünnepi fának.

A 2001 tavaszán házuk mellé kiültetett fácska mára közel 10 méteres, 5-6 mázsás lett. Előbb-utóbb ki kellett volna venni a helyéről, mert a szélben ágai verdesték a szomszéd házának tetejét. Inkább felajánlották. Tegnap reggel vágták ki és szállították helyére, a Kossuth térre, és kora délutánra már fel is díszítették. A szeretet ünnepére a szerelem fenyője került Vásárhelyre.
 

 A vásárhelyi városi karácsonyfa tegnap érkezett Szikáncsról a Kossuth térre. Már fel is díszítették. Fotó: Imre Péter
A vásárhelyi városi karácsonyfa tegnap érkezett Szikáncsról a Kossuth térre. Már fel is díszítették. Fotó: Imre Péter
 

Megkönnyeztem, mikor kivágták és elvitték a portánkról. Sok emlék kötődik hozzá. Mégis nagy öröm, hogy a mi felajánlásunkat fogadta el a város, a mi fenyőnket választották.

– mondta elérzékenyülve Éva. Megnézik majd fájukat feldíszítve a karácsonyi vásár forgatagában.

Vásárhely már régóta minden évben felhívást tesz közzé, hogy olyan szép formájú fenyőket adományozhatnak a lakosok a városnak az ünnepekre, amelyek már kinőtték a helyüket. Általában októbertől szemrevételezik a növényeket. Kisebb fákat is felajánlanak, azok a gyermekkarácsonyon, valamint a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban juthatnak szerephez, örömet okozva kicsiknek és nagyoknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

St. Martinnal koncerteznek a színkottások Vásárhelyen - Ön tudja, mi az a színkotta?

St. Martinnal koncerteznek a színkottások Vásárhelyen - Ön tudja, mi az a színkotta?
A Nemzeti Színkottás Zenekar csütörtökön 18 órakor a vásárhelyi református ótemplomban koncertezik a… Tovább olvasom