Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Bethlen: tovább nyomoznak

Hódmezővásárhely - A rendőrség jelenleg is vizsgálja, történt-e hűtlen kezelés a Bethlen református gimnáziumban. Az iskolát egy hónapja irányítja az új igazgató, Faragóné Szénásy Emese, az érintettek nem nyilatkoznak.
Nem érinti a Bethlen Gábor Református Gimnázium napi működését az, hogy január 17-én a presbitérium és az igazgatótanács a könyvvizsgálói jelentésben foglaltak miatt menesztette az intézmény addigi igazgatóját, Bálint Vilmosnét. Két nappal később a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon tett feljelentést 6 magánszemély hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt ismeretlen tettes ellen. Az iskola megbízott igazgatói tisztét Faragóné Szénásy Emese, az intézmény volt tanára látja el a tanév végéig. Amint azt érdeklődésünkre az igazgatótanács elnöke elmondta: a Bethlen működőképes. Más kérdésünkre azonban nem kívánt válaszolni.

Mint azt megírtuk, a Hódmezővásárhelyi Református Egyházközség megbízásából dolgozó könyvvizsgáló számos szabálytalanságot állapított meg. A szakember szerint az igazgatótanács határozata nélkül fizették ki az iskolafelújítással kapcsolatos 14 millió forintos számlát, és egy másik, 4 millió forintosat is rendeztek.

A feljelentést követően indult eljárás jelenleg is folyamatban van – tudtuk meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Megpróbáltuk elérni Bálint Vilmosnét, az előző igazgatót, ám menesztése óta telefonján csak hangpostafiók jelentkezik.

Olvasóink írták

 • 4. angyal1064 2010. február 23. 09:31
  „Ott maradt egy 8 éve oda járó osztálya érettségi előtt ,osztályfőnöke nélkül.A gyerekekre ki gondol?”
 • 3. Beth 2010. február 21. 19:58
  „Miért baj, ha kifizet két számlát??? Nem lett elvégezve a munka? Vagy csak nem szerette volna, ha az iskola beáll abba a sorba, ahol a nem fizető vállalkozások állnak? Jobb lenne, ha a munkavállalók utáni adókat, járulékokat nem fizették volna, mint ahogy a vállalkozók csinálják???”
 • 2. hajnalka 2010. február 21. 00:02
  „Nem értem.
  Az igazgatótanács határozata kell ahhoz, hogy a felújítás számláját kifizessék-e?
  A megrendelést biztos elhatározták. A munka befejeződött. Miért kérdés, hogy fizessenek-e?
  Valami sántít. Vagy a szövegértésem, vagy Munkatársunktól fogalmazása, vagy valami más...”
 • 1. Filctoll 2010. február 20. 18:16
  „"történt-e hűtlen kezelés" Na a végén még kiderült hogy minden rendben volt.
  A tisztelt firkásznak ajánlom hogy a "menesztett" szó ebben az esetben nem helyes azt sugallja hogy elküldték Bálintnét ! ! Nem történt menesztés csak felmentés. Bálintné még mindig ott dolgozik csak az igazgatót teendők alol mentették fel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kibővült a fogászati centrum

Hódmezővásárhely - Lázár János polgármester és dr. Nagy Katalin, a Szegedi Orvostudományi Egyetem… Tovább olvasom