Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Cser Ágnes Vásárhelyen: lesz újabb béremelés

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke csütörtökön ellátogatott a makói és a vásárhelyi kórházba.
Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke csütörtökön ellátogatott a makói és a vásárhelyi kórházba, ahol a munkavállalókkal egyeztetett a várható bérfejlesztésről. Elmondta:
 

az orvosok és a szakdolgozók 2016-os és 2017-es béremelése a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást végzők körében feszültséget szült. Ezt orvosolva náluk is kezdeményeznek bérfelzárkóztatást, mely a makói és a vásárhelyi egészségügyi intézményekben dolgozókat is érinti.

Még 2016-ban kötött megállapodást az egészségügyben dolgozók bérének emeléséről az említett szakszervezet és a kormány. Az orvosok és szakdolgozók az elmúlt években mintegy 67,5 százalékos bérfejlesztésben részesültek, előbbiek ezt már megkapták, utóbbiak esetében az utolsó szakaszt idén novemberről július 1-re hozták előre. A gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók fizetésének emelése a következő lépés, mert ők ebből 2008 óta kimaradtak – mondta Cser Ágnes.

Havasi Katalin, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója elmondta: a dolgozói érdekképviselet helyi és országos szinten is jól működik és nagyon fontos az igazságos bérezés, bérfejlesztés, az átláthatóság az ágazatban.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most a belső Andrássy úton dolgoznak, hamarosan kezdődik a sínek fektetése

Most a belső Andrássy úton dolgoznak, hamarosan kezdődik a sínek fektetése
A vásárhelyi belváros szívében, a Kossuth tér közelében, az Andrássy úton is építik a tramtraint,… Tovább olvasom