Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Visszakapták a bankautomatát: ismét több ATM van Mindszenten és Nagymágocson

Mindszenten három, Nagymágocson pedig két helyen is tudnak felvenni pénzt a lakosok. Visszakapták a bankautomatákat.
Mint korábban megírtuk, 2017 végén bezárt a mindszenti OTP-fiók. A megszüntetést azzal indokolta a bank, hogy hatékonyabb lesz az ügyfélkiszolgálás. A helyiek ezt másképp látták. Elégedettek voltak az addigi kiszolgálással, de nem tehettek semmit. Legfeljebb annyit, hogy mécsesgyújtással tiltakoztak a bezárás ellen.

Akkor a mindszentiek azt az ígéretet kapták, hogy a bankautomata megmarad, ám két és fél hónappal később azt is leszerelte a bank, mivel az épületnek új bérlője lett. Akkor azt ígérte a pénzintézet, hamarosan újból lesz automata, de új helyen, a Köztársaság tér 6. szám alatt, a kormányablak mellett.

Mindszentnek egy automatája maradt, a takarékszövetkezetnél. Az addiginál jóval nagyobb forgalom miatt előfordult, hogy kifogyott a pénz az ATM-ből. Április elején pedig, éppen a nyugdíjkifizetés előtt, megtörtént a „krach". Napokra elromlott az automata. Bár a településen több helyen lehet bankkártyával fizetni, néha ott is adódnak gondok. Hogy milyen érzés volt készpénz nélkül lenni Mindszenten, ezt akkor a saját bőrünkön is megtapasztaltuk. Amikor riportot készítettünk az elromlott automatáról, hazafelé jövet tankoltunk a benzinkúton. Fizetéskor derült ki, hogy kapcsolati hiba miatt a benzinkút terminálja sem működött. Kizárólag a benzinkutasok jóindulatán múlt, hogy nem kellett megvárnunk, amíg megjavul a kapcsolat vagy megjavítják az automatát. A tankolást másnap fizettük ki, amikor újból arra jártunk.
A mindszentiek jó háromnegyed év után kapták vissza az OTP-s automatát. Fotó: Kovács Erika
A mindszentiek jó háromnegyed év után kapták vissza az OTP-s automatát. Fotó: Kovács Erika
A helyzet május elején javult, amikor Zsótér Károly polgármester megelégelte az ígéreteket, és sikerült kikönyörögnie a városnak egy bankautomatát egy másik banktól, a K&H-tól, amelyet a nagy ABC oldalán helyeztek el. Nemrégiben, jó kilenc hónap várakozás után már az OTP-automata is a helyére került, a kormányablak mellé.

Nagymágocsra is visszakerült az OTP-bankautomata. Ott az óvodafelújítás miatt szerelték le a berendezést.

– Tőlünk ősszel vitték el az automatát. Mint ismeretes, felújítottuk az óvodát. Az OTP úgy látta, és ez minden bizonnyal így is lett volna, hogy a rezgésekkel, dübörgéssel is járó munkák gyakran beindították volna az automata riasztóját, sőt akár a festékpatronokat is. Megelőzésképpen vitték el a berendezést – tudtuk meg Szebellédi Endre nagymágocsi polgármestertől. Elmondta, a településen élők féltek, hogy náluk is olyan helyzet alakul ki, mint Mindszenten, de szerencsére nem történt ilyen. – Önkormányzatunk a pályázaton kívül, saját forrásból a gyermekintézmény oldalában újjáépíttette a bankautomata helyiségét. Az óvodát a napokban adtuk át. Nem sokkal utána már hozták is az automatát – mondta el a polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hónapok óta várnak arra, hogy tévét nézhessenek - Még nem kapták meg az ingyenes HD-s beltéri egységet a Digitől

Hónapok óta várnak arra, hogy tévét nézhessenek - Még nem kapták meg az ingyenes HD-s beltéri egységet a Digitől
Egy székkutasi és egy kútvölgyi olvasónk is jelezte: több hónapja nem kapják meg a Digitől az ingyenes HD-s beltéri egységet, amely szükséges lenne, hogy új televíziójukon nézni tudják az adást. A szolgáltatónak írásban, e-mailben küldtük el kérdésünket, nem reagált. Tovább olvasom