Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Stohl András a hajléktalanok között - fotók

Kecskemét - A kecskeméti Wojtyla szeretetházban szerda délben Stohl András osztotta ki az ételt a helybéli hajléktalanoknak és más rászorultaknak. A színész hosszasan és őszintén beszélt balesete hátteréről is.
Szerda délben újra Kecskemétre érkezett Stohl András korábbi népszerű színész, akit az általa okozott baleset miatt korábban nem jogerősen 2 év 4 hónapos börtönbüntetésre ítélt a bíróság. A Nemzeti Színház korábbi művésze elmondta, örömmel tett eleget a Wojtyla Barátság Központ meghívásának, és az ebédet megelőzően őszintén beszélt az alkoholhoz és a drogokhoz fűződő viszonyáról is a telt házas vendégsereg előtt. – Szeretném, ha tudnák, nem vagyok sem alkoholista, sem pedig drogos – mondta Stohl András a rászorultak előtti beszédében. - A Nemzeti Színház művészeként 11 előadásban szerepeltem, havi 20-25 alkalommal is, ezzel én voltam a legfoglalkoztatottabb színész. Ha időm engedte, az RTL Klub alkalmazásában vezettem műsorokat, tehát elmondhatom, amit el lehetett érni ebben a szakmában, azt én elértem. Természetes, hogy ha volt egy szabad estém, igyekeztem kikapcsolódni, és ilyenkor az alkohol is előkerült. Szeretek élni, ez nem hiba, amit viszont azt követően tettem, egy borzasztó nagy hülyeség volt. Részegen autóba ültem, és nekimentem egy ártatlan embernek, aki azóta sem épült fel teljesen. Ez kizárólag az én hibám és felelősségem.

Stohl András a rászorultaknak osztotta az ételt Kecskeméten
Stohl András a rászorultaknak osztotta az ételt Kecskeméten

A színész ezt követően felhívta a terem hallgatóságának figyelmét arra, hogy tanuljanak az ő hibájából, és nagyon figyeljenek oda arra, hogy alkoholos befolyásoltság alatt soha nem tudja felmérni az ember azt, hogy tettei következményekkel járhatnak. Stohl András hozzátette, a médiában megjelentek nem felelnek meg a valóságnak, de az sem lett volna helyes döntés, ha ugyanott cáfolni kezdi a megjelenteket, mert ezt is a visszájára fordíthatták volna. A színész ezután beszélt nekünk arról, személyesen hogyan élte meg balesete következményeit, és miért döntött úgy, hogy egyfajta Canossa-járásként előadásokat tart az ország különböző városaiban: - Az alkohol minden emberből mást hoz ki. Van aki agresszív, van aki barátkozós, van aki „okos" lesz. Én azokhoz tartozom, akik ilyen „jópofa" gyerekek lesznek. Ez még nem is lenne hiba, de sajnos ennek van egy olyan velejárója is, hogy ilyenkor rám jön a mehetnék, és nem tudok nyugton maradni. Éppen emiatt ültem sajnos volán mögé azon a hajnalon is. Otthon Ancsi egy nagy pofonnal várt, de ezt követően kitartott mellettem ő is, a családom is, és a barátaim is. Ez rendkívül fontos nekem.

Stohl András a kecskeméti rászorultak között - FOTÓK

Stohl Andrást ezt követően megkérdeztük, mit gondol arról, hogy sokan egyfajta színjátéknak tekintik ezeket az előadásokat annak érdekében, hogy másodfokon enyhítse büntetését a bíróság. – Tudom, hogy sokan színjátéknak tekintik, de higgyék el, nem az. Nem tagadom, szeretném, ha enyhítenének büntetésemen, és ezeket az előadásokat, beszélgetéseket egyfajta közmunkának is tekintem. Bízom benne, hogy a bíróság számba veszi majd a jogerős ítélethozatal során. Azt azonban szeretném kiemelni, hogy minél több helyszínen járok, egyre inkább érzek egyfajta küldetést is. Én korábban is mindig a közönséget igyekeztem szolgálni a színpadon, és a kamerák előtt is, így pedig, hogy hol fiatalok, hol pedig rászorultak előtt beszélhetek az alkohol veszélyeiről, most egyfajta új szolgálatba kezdtem, és újra tudok adni valamit az embereknek.

A színész az ebéd felszolgálása előtt könnyes szemmel köszönte meg a helyieknek a barátságos fogadtatást, majd felolvasást tartott Petőfi Sándor: János Vitéz című költeményéből, melyet vastapssal köszöntek meg neki a jelen lévő rászorultak. Ezt követően Stohl András saját kezűleg tálalta fel a mediterrán csirkés tésztát, majd a gyümölcsöket és süteményeket a száz rászorult részére.

Olvasóink írták

 • 6. palika9 2011. július 15. 14:40
  „A sok kedves fotós, (a tévében lehetett látni az operatőröket is), teljesen spontán éppen ott volt a hajléktalanok és rászorulók ebédjénél. (Általában ott szoktak lenni, nem?) Jut eszembe, annyi csapás érte a Földet az elmúlt időszakban (Haiti, Devecser, Kolontár, Japán) milliónyian adakoztunk, a sajtó meg sehol nem volt, meg ez az őszinte, megbánó fiatalember sem.”
 • 5. BabócsaiEugénia 2011. július 14. 09:09
  „Hogyan lehet az, hogy Császár Előd megúszta a gázolást?”
 • 4. Queenmargareth 2011. július 13. 20:11
  „Tehát, aki stresszes rengeteget dolgozik, még többet keres, senki nem kényszerítette!!!feljogosítja, hogy megtegye ezeket!

  Az ország 60%-a ilyen okokból drogozhatna, részegen vezethetne, mert stresszes, csak mondjuk nettó 90-ért és nincs drogra pénze.....

  Visszataszító.”
 • 3. Rotten 2011. július 13. 17:14
  „Imádom. Mármint a jelenséget. Legyél TV sztár, színész, énekes, mint pl. Császár Előd és máris te vagy az áldozat, nem az, akit nyomorékká tettél, megöltél. Te vagy az, aki lelkileg iszonyúan szenved, mert így jártál, a magas piedesztálról leestél egy bocsánatos kis malőr miatt. Következésképpen elkövetőből előlépsz az ügy igazi áldozatává. <moderálva>”
 • 2. ancsahair 2011. július 13. 14:59
  „Szánalmas,mit meg nem tesz,hogy ne kelljen ülnie!”
 • 1. szatyi 2011. július 13. 14:34
  „Ha így haladunk, szeptemberig szentté is avatják!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiváló művészek és változatos programok a Kodály Fesztiválon

Idén nyáron július 18 és 31 között várja a zene szerelmeseit Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál. Tovább olvasom