Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Zuschlag-per: Lusztig Péter nem tett vallomást

Lusztig Péter nem tett vallomást a Zuschlag-per hétfői tárgyalásán a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, mondván: korábban a Központi Nyomozó Főügyészség kihallgatta, és az elhangzottak államtitkot képeznek.
Lusztig Péter, aki a rendőrséget is felügyelő önkormányzati minisztériumban Lamperth Mónika miniszter kabinetirodáján dolgozott 2007-ben, azt mondta: a nyomozati szakban lehallgatott, a perben nyilvánosságra hozott telefonbeszélgetésekkel kapcsolatban volt egy külön eljárás, amelynek a tárgya államtitok. Azt kérte, a bíróság tájékoztassa arról, hogy az államtitok alól kapott-e felmentést.

Fodor Endre tanácsvezető bíró közölte, hogy - egyebek mellett - a 2007 januári, Lusztig és Zuschlag közötti telefonbeszélgetés is államtitok volt, de már nem az.

A tanú azonban azt mondta: csak akkor tesz vallomást, ha a főügyészség feloldja a titoktartás alól.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2009. november 30. 22:17
    „"Fodor Endre tanácsvezető bíró közölte, hogy - egyebek mellett - a 2007. januári, Lusztig és Zuschlag közötti telefonbeszélgetés is államtitok volt, de már nem az. A tanú azonban azt mondta: csak akkor tesz vallomást, ha a főügyészség feloldja a titoktartás alól. Zuschlag az említett telefonbeszélgetések alkalmával többször segítséget kért Lusztigtól, aki a 2007. január 29-én rögzített felvételen azt mondta: ,,Rendben van, holnap beszélni fogok a megyei főkapitánnyal, és szükség esetén javasolni fogom, hogy valaki beszéljen a legfőbb ügyésszel. Jó?" Egy másik hangfelvételt is lejátszottak a per során. Ezen Zuschlag János azt mondta Őri András negyedrendű vádlottnak: ,,Én a rendőrséget tudom fogni". Őri a beszélgetésben arra kérte Zuschlagot, hogy a biztonság kedvéért hívja fel Lusztig Pétert, és kérje, hogy "tájékozódjon" az ügyben. ,,Csak azért mondom, hogy messzemenőkig ne érezze azt, hogy rendben van minden, mivel házkutatás is történt" - mondja Őri Zuschlagnak.
    Az ügyészség 2007-ben magához vonta a nyomozást. Lusztig Pétert a nyomozati szakban is ki akarta hallgatni az ügyészség, de betegségre hivatkozva nem jelent meg az idézésekre. A korábbi tárgyaláson a tanúként kihallgatott Szilvásy György, aki korábban a titkosszolgálatokat is felügyelte, elmondta: amikor felmerült a gyanú, hogy a lehallgatott telefonbeszélgetésekről Zuschlag János tudomást szerzett, sőt egy vallomás szerint a beszélgetésekről készült jelentést is el tudta olvasni azt javasolta, hogy az ügyészség maga folytassa le a vizsgálatot."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

800 új munkahelyet teremt 2010-ben a Knorr-Bremse

Több mint 40 millió euróért új üzemet épít jövőre a Knorr-Bremse Budapesten. A cég 750 embert foglalkoztat Kecskeméten. Tovább olvasom