Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

32,5 millióba került - a gyerekeknek tetszik: műfüves pályát kapott Földeák

Új műfüves focipályát avattak szerda délután Földeákon. A falunak nagy tervei vannak a sporttal: jövő tavasszal csarnokot is építenek.
– Eddig a betonpályán vagy a füvön fociztunk. Már nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz a műfüves pályán játszani, mert nagyon szép – lelkendezett a földeáki Návay-iskola focicsapatának kapitánya, egyben kapusa, a 13 éves Baranyi Gergő

Az intézmény udvarán tegnap avatták fel az új, korszerű, palánkkal és világítással is rendelkező pályát. Az ünnepség leglátványosabb részeként pomponfiúk táncoltak, és lányok tartottak focibemutatót, illetve focipálya alakú tortát szeltek fel a gyerekeknek. A pályát Kiss-Rigó László megyés püspök áldotta meg.
 
Műfüves pályát kapott Földeák - GALÉRIA. Fotó: Szabó Imre


A falu polgármestere, Hajnal Gábor a létesítményről azt mondta, 32 és fél millió forintba került, az önkormányzat által vállalt önrész 3 millió forint volt. – A lehetőségre Nógrádi Tibor, a megyei labdarúgó-szövetség vezetője hívta fel a figyelmet, majd Tóth Imre iskolaigazgató, alpolgármester állt az ügy mellé – idézte fel a beruházás történetét. A munka bő 3 hónapig tartott. A pálya 20-szor 40 méteres, kézilabdázásra is alkalmas. Délelőtt az iskola diákjai fogják használni a tornaórák alkalmával, délután pedig a helyi focisták, akár az öregfiúk is.

Az új pálya avatása után Lázár János honatya arról beszélt, az államnak az az érdeke, hogy a nagy hagyománnyal bíró, 270 gyereket oktató földeáki iskola hosszú távon megmaradjon. – Ennek érdekében folytatódnak a beruházások: legkésőbb jövő tavasszal megkezdődik a pálya mellett egy sportcsarnok építése, ami 700 millióba fog kerülni.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 éve gyógyvíz a makói: Jót tesz a fürdőzőknek - de milyen lehet meginni?

30 éve gyógyvíz a makói: Jót tesz a fürdőzőknek - de milyen lehet meginni?
Harminc éve minősítették hivatalosan gyógyvízzé a makói termálvizet. Medgyesi Pál, aki a makói vízmű… Tovább olvasom