Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A Vöröskereszt aktivistái lisztet osztanak Makón

Még ma is jut a rossz anyagi körülmények között élőknek abból a csaknem kilenctonnányi lisztből, amit az unió intervenciós alapja juttatott Makónak is. Van olyan nyolcgyermekes család, amely fél mázsányit kapott az adományból.
Minden igénylőnek hat kiló búzaliszt jár. Fotó: Illyés Szabolcs
A tűző napon is sorban állnak Makó legszegényebbjei a Galamb József szakiskola tanműhelye mellett felállított pavilonnál, ahol a hét első napjaiban fejenként hat kilogrammnyi liszt igényelhető. Az az érintett, aki még nem értesült róla, ma este ötig még jöhet. Van, aki autóval érkezik, hiszen öt-hat család, vagy egyedülálló is megkereste az utcából: vigye el nekik az élelmiszersegélyt. Ottjártunkkor is egy kombit raktak meg csaknem egy mázsányi ajándékliszttel.

– Sokaknak gondot jelent az adomány elszállítása, hiszen számos öt-hatgyermekes, nehéz körülmények között élő család van a városban, akiknek így negyvenkilónyi is járna – mondta Kardos Sándor, a Vöröskereszt makói vezetője. – Sokan segítséget kérnek autóval rendelkező szomszédjuktól-ismerősüktől. Bár minden jelentkezőnek adunk hat kiló lisztet, mégsem tapasztaltunk visszaélést. Az osztást mi, a Vöröskereszt önkéntesei vállaltuk, és eddig minden jelentkezőt személyesen is ismertünk. A legtöbben csaknem harminc éve szolgálunk már a szervezetnél.

A rakodást egyébként hat, egymást váltó nyugdíjas hölgy vállalta. Örömmel segítenek a szegényeken, rászorulókon. Volt, hogy nyolcgyermekes családnak mérték ki a lisztadagot, vagyis tíz ember után.
Makó városa a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, illetve a Létminimum Alatt Élők Országos Társaságának a tevékenysége révén jutott most 8,8 tonna liszthez, amit az EU intervenciós alapjából biztosítottak. A szállítást és a tárolást – amihez a helyet a tanműhely melletti raktárban alakították ki – az önkormányzat vállalta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Endre a Barátok köztben

A Barátok közt című tévésorozat egyik nagyjelenetében – sok makói meglepetésére – a… Tovább olvasom