Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Életveszélyes a tanári a maroslelei iskolában

Maroslele - A rendkívüli havazás egyik következményeként beázott és életveszélyessé vált a tanári szoba a maroslelei általános iskolában. A tanárok most az igazgatóiban zsúfolódtak össze – a toldaléképület felújítása 7–8 millió lenne.
Teljesen beázott, ezért használhatatlanná és életveszélyessé vált a 173 diákot oktató maroslelei általános iskola tanári szobája szerdára. A lapos tetős toldaléképületet évtizedekkel ezelőtt szakszerűtlenül, hőszigetelés nélkül építették. Amikor a tetőn felgyülemlett, nagy mennyiségű hó olvadni kezdett, a víz nem tudott hova elfolyni. Kisebb-nagyobb beázások korábban is voltak, ekkora azonban még soha – igaz, ekkora havazás is nagyon régen volt.

Martonosi György polgármester a beázott helyiségben. A szerző felvétele
Martonosi György polgármester a beázott helyiségben. A szerző felvétele


A tanári szoba most üres. Mint Vinczéné Faragó Anikó intézményvezetőtől megtudtuk, a 12 pedagógus átmenetileg az igazgatói irodában zsúfolódott össze. A naplók szerencsére nem áztak el, sok más dokumentum viszont igen. A bútorokat fóliával takarták le, mert nem tudnak hová pakolni. Tapasztaltuk: most is folyik a víz a penészes plafonról, a levegő párás, dohos. A toldaléképületet felállványozták, munkások verik le a pereméről az esőcsatornában összegyűlt jeget abban a reményben, hátha így el tud folyni a víz.

Ez azonban csak ideiglenes megoldást jelent. A végleges az lenne, ha felújítanák az épületrészt – mondja Martonosi György polgármester. Ez a szükséges hőszigeteléssel együtt 7–8 millióba kerülne. A falu első embere rendkívüli központi segítséget remél, és már meg is kereste Mágori Józsefné parlamenti képviselőt, aki támogatásáról biztosította. A pedagógusok egyelőre az igazgatóiban maradnak – tartani lehet ugyanis attól, hogy a beázások miatt leszakad a tanári mennyezete.

Olvasóink írták

 • 6. apa22 2012. február 20. 22:16
  „Egyébként valaki meg tudja mondani,hogy mi kerül 7-8 millióba? Nem csak felújításról van szó? Valaki megint jól fog járni!”
 • 5. apa22 2012. február 17. 23:12
  „VIP007!
  Vagy a tv-ben is látott(egyike a soknak) 1,2milliós szoc.fő/év kifizetésekből,amik a kocsmákban landoltak! Jobban megnéznék kiknek adnak,sok-sok millió megmaradna egy évben,talán forrás hiány sem keletkezne!Adóslista? Undorító! Ott is sok a segélyezett,abból kellett volna levonni és nem halmozódott volna fel.Egyébként meg,ha tudják ki cseszte el annak idején,miért nem kérik számon tőle? Javítsa ki önköltségen! Elérhetnénk már a nyugati szintre,felelősségvállalás!!!!”
 • 4. Egyolvasó 2012. február 16. 19:37
  „Írja még, hogy aszongya, "Kisebb-nagyobb beázások korábban is voltak". Nos ekkor kellett volna lépni és nem várni még nagyobb lesz a baj.”
 • 3. papika56 2012. február 16. 11:58
  „A kedves polm. úr is ellapátolhatná a háza előtt a havat !
  Mágoriné biztosan segít majd , ha ráér a Perlamentben éppen csizmáját lehúzta , gondolom nyúlcipőre akarja cserélni ......
  Szinvonal--értelmiségi háááát mit írjak ??? kimoderálnák !!!!”
 • 2. vip007 2012. február 16. 09:02
  „1. Egyolvasó 2012.02.16. 02:57

  Az adósok által felhalmozott adósságból pont meg lehetne csinálni”
 • 1. Egyolvasó 2012. február 16. 02:57
  „Látja, látja polgármester úr inkább ezt kellet volna megcsinálni, nem az adóslistát.
  Szokták volt mondani, a Jézuska nem bottal ver.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismered Makót? Helyismereti játék, 3. rész

Találja ki melyik jellegzetes makói épület vagy szobor részlete látható a fényképen! 3. rész. Tovább olvasom