Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Füstmérgezés áldozata lett egy makói férfi

Füstmérgezés miatt meghalt egy 53 éves makói férfi kedden este. A házban az ágynemű gyulladt meg; a mozgáskorlátozott férfi menekülni próbált, de nem jutott el az ablakig. A tüzet vagy cigarettacsikk, vagy gyertya okozta. Villanyvilágítás már nem volt a házban, a tulajdonos nem tudott érte fizetni.
Feltehetően füstmérgezés okozta annak az 53 éves makói férfinak a halálát, akinek a Páger utcai szomszédai értesítették kedden délután a tűzoltóságot. A környéken lakók vették észre, hogy tűz ütött ki a házban. Mint megtudtuk, a férfi egyedül élt, és mozgáskorlátozott is volt, ápolásra szorult. Testvére még a halála napjának délelőttjén meglátogatta, ezt követően gyulladt ki a férfi ágyneműje.

Makra Mihály alezredestől, a makói tűzoltó-parancsnokság tűzmegelőzési osztályvezetőjétől megtudtuk: jelentős tűzkár nem is keletkezett, a helyszínre érkezve csak az ablakok, illetve a fal résein keresztülszűrődő füstöt érzékelték. A szobába behatolva aztán rábukkantak a parázsló ágyneműre, valamint az ágy és az ablak között fekvő holttestre. A látottak alapján arra következtettek, hogy a férfi valószínűleg menekülni próbált, de nem jutott el az ablakig.

A férfi dohányos volt, és igen rossz anyagi körülmények között élt, már a villanyszámlát sem tudta kifizetni. Így valószínűleg egy cigarettacsikk, vagy a világításra használt gyertya eshetett az ágyneműre, ez okozhatta a tüzet, ami csak parázslott – a zárt ablakú-ajtajú szoba oxigénjét felemésztve – nem is lobbant lángra. Ám a füst éppen elegendő volt ahhoz, hogy a férfi életét kioltsa.

A tűzoltóság az ügyben a Makói Rendőrkapitányság segítségét kérte, a hatóság közigazgatási eljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit – tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőr őrnagytól, a Csongrád-megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérgezett őzek Kövegy határában

Tizennégy őztetemre bukkantak Kövegy határában a pitvarosi Petőfi Vadásztársaság tagjai. Az… Tovább olvasom