Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Így nem lett díszpolgár Kovács Sándor

Egy rejtélyes telefonhívás és egy kérdés: miért nem lett idén Csanádpalota díszpolgára a tavaly elhunyt polgármester, Kovács Sándor? Megpróbáltunk utánajárni - nem boldogultunk.
Rejtélyes telefonhívást kaptunk a minap. Egy nő hívta makói szerkesztőségünket, aki nem volt hajlandó bemutatkozni, viszont kérte, hogy hívjuk fel Csanádpalotán Krivánné Bán Hajnalkát. Azért, mert ő kezdeményezte, hogy a kisváros tavaly elhunyt polgármestere, Kovács Sándor kapjon posztumusz díszpolgári címet, de a kérés nem talált kedvező fogadtatásra.

Engedtünk a különös kérésnek. Krivánné megerősítette, valóban ő volt a kezdeményező, és nem érti, miért utasították el a javaslatát.

– Úgy gondolom, Kovács Sándor idejében nagyon sokat fejlődött a város, ezért megérdemelte volna az elismerést – mondta lapunknak. Abban sem biztos, hogy javaslata egyáltalán eljutott a képviselő-testület elé.

Ami tény: a csanádpalotai önkormányzat, ahogyan az korábban is szokás volt, a nyár elején felhívást tett közzé, amelyben felkérte a helyi lakosokat, hogy ajánljanak díszpolgárt. A kitüntető címet augusztus 11-én adták át. A díjazott Szügyi Andrásné nyugalmazott pedagógus, volt iskolaigazgató lett, aki jelenleg a helyi amatőr színjátszó kör vezetője.

Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester lapunknak azt mondta, a javaslat eljutott a testület elé, másik négy ötlettel együtt.

– A többség nem támogatta a Kovács Sándor kitüntetésére vonatkozó javaslatot. Ennél többet azonban nincs módom mondani a történtekről, a testület ugyanis zárt ülésen határozott a díszpolgári címről – mondta Nyergesné. Hozzátette: mindezt személyesen is szívesen elmondta volna a javaslattevőnek, ha nála érdeklődött volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos fesztivál szórakozással, gasztronómiával és szakmai fórumokkal - A hagymát ünnepli Makó

Háromnapos fesztivál szórakozással, gasztronómiával és szakmai fórumokkal - A hagymát ünnepli Makó
Az egész főteret betölti a pénteken délután megnyílt makói hagymafesztivál. Vasárnap estig tart a… Tovább olvasom