Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Kiengedték az előzetesből az ügyvezetőt

Makói otthonában várhatja a nyomozás végeredményét Németh Sándor, az adócsalással gyanúsított Németh Toll Kft. ügyvezetője. A férfit harmincnapos előzetes fogva tartás után lakhelyelhagyási tilalom mellett engedték tegnap haza.
A Szegedi Városi Bíróságon tegnap úgy döntöttek a vizsgálatot végző szakemberek, hogy hazaengedik a Szegeden fogva tartott makói Németh Sándort. Az adócsalás miatt vizsgálat alá vont Németh Toll Kft. ügyvezetője a döntést követően azonnal szabadon távozhatott a bíróság épületéből – tudtuk meg Bariné Tóth Évától, a megyei főügyészség szóvivőjétől.

– A gyanúsított lakhelyelhagyási tilalom mellett térhetett vissza otthonába. Ez azt jelenti, hogy jelenlegi lakhelye, Makó közigazgatási területén belül szabadon mozoghat, ám a város határát nem lépheti át – tette hozzá a szóvivő.

A cég ügyvezetőjét tegnap délben otthonában kerestük, ugyanis értesültünk róla, hogy már a család Ráday utcai házában tartózkodik. Németh Sándor felesége azonban közölte lapunkkal: sem a férje, sem a család nem kíván nyilatkozni a médiának.

A Németh Toll Kft. ügyében már hosszú ideje vizsgálódó nyomozóhatóság december 13-án vitette a Szegedi Rendőrkapitányságra a gyanúsítottat, akit másnap a bíróság letartóztatott. A nyomozást végzők azonban úgy ítélték meg: Németh szabadlábon nem akadályozza az adócsalási ügy felderítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújítanák az állandó kiállítást

A makói múzeum tavasszal újra pályázik, hogy új állandó kiállítást alakíthasson ki, mert a város 700… Tovább olvasom