Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Országos kitüntetés a makói tanárnőnek

Makó - Évente mindössze tíz pedagógus kaphatja meg a 300 ezer forintos pénzjutalommal is járó Karácsony Sándor-díjat, melynek egyik kitüntetettje a makói Kónyáné Miklós Erzsébet. A rangos minisztériumi elismerést olyanok vehették át az Iparművészeti Múzeumban Hiller István tárcavezetőtől, akik az alapfokú oktatásban értek el sikereket a kisgyerekek személyiségformálásában.
Karácsony Sándor-díjjal tüntették ki a Makói Általános Iskola kertvárosi tagintézményében tanító Kónyáné Miklós Erzsébetet. A rangos minisztériumi elismeréssel több mint 35 éves tevékenységét honorálták. A díjat olyan pedagógusok nyerhetik el, akik a kisgyerekek személyiségformálásában érnek el sikereket.

Kónyáné Miklós Erzsébet a főiskola elvégzése alatt, képesítés nélküli pedagógusként kezdte a pályát egykori iskolájában – amely akkor még Szoboszlai Imre nevét viselte –, és egy drámapedagógiai tanfolyam elvégzése után foglalkozott először negyedikes gyerekekkel. Már az első évben országos versenyre hívták tanítványait.

Az iskolában a hetvenes évektől lehetősége nyílt a szabad órákon a gyerekek személyiségének jobb megismerésére, kibontakoztatására. Így a tanítási órákon egyéni ütemben, differenciáltan folyhatott az oktató-nevelő munka. Ezzel a módszerrel nemcsak a tehetséges gyerekek fejlesztését tudta magas szinten megoldani, hanem a lassabb ütemben haladókét is, hiszen a közvetlen, velük való foglalkozás nagy segítséget jelentett.

Kónyáné Miklós Erzsébet mesét olvas tanítványainak. A szerző felvétele
Kónyáné Miklós Erzsébet mesét olvas tanítványainak.
A szerző felvétele

Nem csupán több száz tanítványa mondhatja magát szerencsésnek, de ő maga is ezt vallja – mint fogalmaz, az iskola és a kollégák mindig nyitottak voltak az új módszerekre, és mióta egy intézményként működik a város valamennyi önkormányzati általános iskolája, már intézményi szinten is a legkorszerűbb, legmodernebb képzés folyik a tanítási órákon.

Olvasóink írták

 • 5. citrom01 2009. február 16. 20:59
  „Hum........”
 • 4. hosnevedono 2009. február 16. 10:27
  „Nagyon örülök, hogy elismerik a lelkiismeretes, odaadó munkát! Őszintén gratulálok a kitüntetéshez!
  Egy szülő, akinek már több gyerekét is okosította Erzsike!”
 • 3. zolcsi44 2009. február 10. 20:48
  „Végre ega jo hir. Ezt makoi ember-tanitőnő- hozta a városnak. Legyünk büszkék rá.
  Bizzunk benne - de nagyon - hogy nem ez volt az utolso büszkeség városunba, városunkra.!!! AVE”
 • 2. martini57@freemail.hu 2009. február 10. 19:51
  „Gratulálok!!!”
 • 1. kisztitkar 2009. február 10. 16:05
  „Erzsikém gratulálok a díjadhoz volt szomszédod!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Páger-gyűrű és vastaps Kulka Jánosnak

Makó - Zsúfolásig megtelt tegnap a makói Hagymaház színházterme, ahol Kulka János színművész vette át Buzás Péter polgármestertől a Páger-gyűrűt. Tovább olvasom