Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Százhuszonöt új munkahely Makón

Százhuszonöt új munkahely létesül megváltozott munkaképességűek számára Makón, ennek ötödét kiszomboriak töltik be. A Szegedi Szefo Rt. önkormányzati segítséggel indíthat üzemet a Maros-parti városban: az egykori iskolaépület felújítását két önkormányzat vállalta.
Tucatnyian dolgoznak Makón a Búza utca 1. szám alatti, egykori iskolaépületekben, egy hónap múlva már új üzem működik a termekben. Szerződést kötött a makói és a kiszombori önkormányzat a Szegedi Szefo Rt.-vel, ami alapján száz helybeli és huszonöt kiszombori, megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását vállalta a társaság az itt induló csomagolóüzemben.

– Az önkormányzat vállalta, hogy felújítja a Búza utcai ingatlant, a renoválás költségeinek 20 százalékát a kiszombori önkormányzat fedezi, ennek megfelelően az itt létesülő munkahelyek ötöde is az ott élőket illeti – mondta Buzás Péter makói polgármester. A százhuszonöt munkavállaló nagykereskedelmi kiszerelésű csomagokból készít itt majd kiskereskedelemben is használható pakkokat. Ehhez a város vezetése kedvezményes bérleti díjakkal járul hozzá: négyzetméterenként és havonta 200 forintos nettó négyzetméterárat kell fizetnie az rt.-nek, ez havi 112 ezer forintos bevételt jelent a városnak.

Szegvári Ernőné, Kiszombor polgármestere hozzátette: a megváltozott munkaképességű zomboriak kérésére keresték fel a Szefót, hogy településükön is létesítsenek üzemet.
– Az rt. nem tervezett új telephelyet községünkben, így jött az ötlet, hogy társuljunk a makói beruházáshoz, hiszen körülbelül ekkora összeget szánt volna a mi önkormányzatunk egy helybeli ingatlan felújítására is. Így a mi közel egymillió-négyszázezer forintos hozzájárulásunk fejében biztosítottunk legalább huszonöt zombori állampolgár számára munkalehetőséget. Ha nem jelentkeznek elegen, az üres álláshelyeket makóiakkal töltheti fel a cég a szerződésnek megfelelően. Ám eddig harmincheten jelentkeztek, hogy a segély mellett vállalnák a hatórás elfoglaltságot – mondta Szegvári Ernőné.

A 6,9 millió forintos beruházás révén öt foglalkoztatótermet alakítanak ki, és megépítenek egy mozgássérültek számára is használható vizesblokkot, s egy rámpát is, amin a tolókocsival közlekedők is bejuthatnak a termekbe. Az rt. a kiszomboriaknak kifizeti a munkába járás költségének 80 százalékát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb babákat fotóztunk

Több mint 1400 baba fotója már biztosan benne lesz abban az albumban, amelyben a legkisebbek… Tovább olvasom