Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Fiatal makói csapat indul a megyeegyben - Krucsó Ákos lett a gárda új edzője

A második megyekettes aranyérem után már belevágott a megyei I. osztályú kalandba a Makói FC II. labdarúgócsapata. A rutinos játékosokból álló gárda kerete a nyáron alaposan átalakult, és egy új edzővel, új koncepció mentén kezdtek el dolgozni a Maros partján.
A megyekettő bajnokának kispadján változás történt: az osztályváltást követően Krucsó Ákos irányításával készül a Makó II., Krucsó ezzel egyidejűleg fel is hagy a játékkal. A korábban az utánpótlásban dolgozó szakember egy alaposan megfiatalított együttessel dolgozhat, így pályára léphet majd 2001-es születésű labdarúgó is. Az új csapat magját a fiatal, tehetséges, makói vagy környékbeli játékosok alkotják, akik tavaly megnyerték a harmadosztályú U19-es délkeleti bajnokságot.

– A vezetőség ezt a koncepciót választotta, aztán majd jövő június 20-án eldől, hogy volt-e értelme. Szeretnénk, ha átmenetet tudnánk nyújtani az ifjúságiaktól kiöregedő, tehetséges labdarúgók számára az utánpótlásfutball és az NB III között. Az átlagéletkorunk tizennyolc-tizenkilenc év, őket két-három idősebb labdarúgó egészíti ki. Ha valaki úgy teljesít a fiatalok közül, akkor odakerülhet az NB III-as keretbe – részletezte Krucsó Ákos. Az áramlás oda-vissza működik, azaz aki nem fér be az első csapatba, az a megyeegyes együttesben kaphat lehetőséget.

A Makó II. edzője elmondta, elsősorban nem az eredményességen lesz a hangsúly az új idényben, de a hatodik–nyolcadik hely környékén szeretnének végezni a bajnokságban – hosszabb távon pedig minél több fiatal játékossal szeretnék segíteni az első csapatot. Mint Krucsó Ákos kitért rá, a fiataloknak rutint kell szerezniük, nagy részük ugyanis nem játszott még felnőttbajnokságban, így a jövő heti, FK 1899 Szeged elleni bajnoki rajt lesz az első felnőttbajnokijuk.

A megyeegy újonca nem igazolt „külsős" játékost: a kerettagok közül mindenki makói, vagy a makói kistérség valamelyik településéről származik. A makói fiatalok egy hathetes felkészülést végeztek el a nyáron, játszottak a Röszkével és a HFC II.-vel is. A bajnoki főpróbát a tervek szerint szombaton, a Kiszombor ellen tartja a csapat, majd jöhet az FK 1899 Szeged elleni bajnoki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pacsi: 2000-en nézték meg a MOL-Pick Szegedet - Källman megviccelte a szurkolókat - videó

Pacsi: 2000-en nézték meg a MOL-Pick Szegedet - Källman megviccelte a szurkolókat - videó
A kapitány, Jonas Källman viccelődött a drukkerekkel. Tovább olvasom