Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Gémes menne is, meg nem is

Miután a vásárhelyi férfi kosárlabdázás felnőtt reprezentánsa eltűnt a sportág süllyesztőjében, a játékosok többsége új klub után nézett. A ritka kivételek egyikét a visszavonult Gémes Levente jelentette, aki manapság testnevelő tanárként dolgozik. A 36 éves centernek egyre inkább hiányzik a mozgás, ám hiába a sok kérő, még nem döntött a visszatérésről.
– Mintha uszodazajokat hallanék...
– Talált. Rendszeresen járok úszni, mert az utóbbi időben bizony leeresztettem, és a közérzetem sem volt az igazi. Jó egy hónapja aktív mozgásba kezdtem, az úszás mellett kondizom, futok, és eljárok a vásárhelyi öregfiúkkal kosarazni. Nem akarok dicsekedni, de úgy tűnik, a dobásokkal még mindig nincs gond.

– A versenysúlya is a régi?
– Nem is olyan régen még 118 kilót nyomtam, mostanra sikerült lejjebb küzdenem a súlyomat, és a pocakom is kisebb lett. Amikor játszottam, a mérleg mutatója általában 110 és 115 kiló között állt meg.

– Ha már a vásárhelyi öregfiúkat említette: hogyan élte meg, ami a városban a kosárlabdával történt?
– Vérlázítónak tartom. Az itteni vezetőknek az anyagi gondok miatt meg volt kötve a kezük, mivel egyetlen tehetős támogató sem állt a csapat mellé. A budapestiek pedig hónapokig hitegettek mindenkit, elhúzták a mézesmadzagot, aztán tessék, ez lett belőle. Az eredményeiket aligha kell minősíteni, eddig minden meccsüket elbukták. Ami tény: a vásárhelyi embereknek nagyon hiányzik a csapat, még manapság is megállítanak az utcán, hogy elmondják a véleményüket. A csalódottságuk egyáltalán nem múlt el, sőt.

nem kizárt, hogy Gémes Levente újra beveti a régi mozdulatokat. Fotó: Tésik Attila
Nem kizárt, hogy Gémes Levente újra beveti a régi mozdulatokat.
Fotó: Tésik Attila

– A kosarasvilág tudomásul vette, hogy befejezte a pályafutását?
– Nem nagyon, mert egyfolytában jönnek az ajánlatok. Kerestek az A csoportból azok a klubok, amelyek centerproblémákkal bajlódnak, de akad külföldi kérő is, igaz, az egy másodosztályú csapat.

– Ilyenkor udvariasan megköszöni az érdeklődést?
– Nem tagadom, többször is kísértésbe estem. Túl hirtelen hagytam abba, és most már érzem, a leállás nehezen megy egyik napról a másikra. Ráadásul olvasom a híreket, és látom, hogy a korombeliek sokadvirágzásukat élik, Orosz Benő például a Kaposvárban dobálja a húszasokat.

– Tehát? Melyik csapatban láthatjuk újra?
– Higgye el, még nem tudom, hogyan tovább! Egy-egy ajánlat hallatán felpezsdül a vérem, mert mennék is, meg nem is. Februárig lehet igazolni, de csak akkor mondok igent, ha a feladat ingázással megoldható. Költözést ugyanis már nem vállalok...

Olvasóink írták

  • 2. footballon@freemail.hu 2009. január 21. 19:27
    „A vásárhelyi munka mellett Jászberénybe ingázik játszani , vagy mi a szösz!”
  • 1. szavard 2009. január 21. 11:48
    „Drahosról mit tudtok ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Beton: Változatlan célokkal

Hétfő délután előbb elnökségi ülést, majd játékosértekezletet tartott a Szeged Beton VE. Ezen… Tovább olvasom