Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Hódi Károly ezüstérmet szerzett

A kettesfogat-hajtó világbajnokságra pályázó két Csongrád megyei lovas, Hódi Károly és Selyben Zsolt közül az előbbi második, míg az utóbbi 6. lett a fábiánsebestyéni válogatóversenyen.
A vasárnapi maratonhajtás több kettesfogatost is megtréfált, de a legjobban Selyben Zsoltot, a Hódmezővásárhelyi Lovas Klub versenyzőjét tette próbára. Az történt ugyanis, hogy a tavalyelőtti vb-ezüstérmes versenyző lepottyantotta a segédhajtóját az egyik éles akadálynál. Ez 10 büntetőpontjába és a 22. helybe került neki. De Hódi Károly (Szegedi Fesztivál SE) is elzablázta ezt a számot, ő viszont legalább megkapaszkodott az első hat között.

Tegnap a akadályhajtásban mérte össze felkészültségét a mintegy nyolcvan fogatos. Az akadályhajtásban már jobban ment mindkét Csongrád megyei kettesfogatosnak, hiszen nüánsznyi különbség döntött az élen. Hódi lett a harmadik, míg őt követte Selyben.

– A lehetőségekhez képest elégedett vagyok az év első versenyén elért helyezésemmel. Igaz, hogy a díjhajtásnál rosszul választottam meg a bemelegítést, aztán a maratonhajtásban is rossz taktikát alkalmaztam, de ami öröm számomra, hogy jól bírtam idegekkel az akadályhajtást. Nagyon sajnálom a volt vb-csapattársam, Selyben Zsolt peches versenyzését. Drukkolok neki, hogy minél hamarabb javítsa ki bakiját – mondta Hódi Károly.

Végeredmény, kettes fogatok: 1. Lázár Vilmos (Lázár Lovaspark) 103,01, 2. Hódi Károly (Szegedi Fesztivál SE) 117,79, 3. ifj. Juhász László (Bugac) 120,99, 6. Selyben Zsolt (Vásárhelyi Lovas Klub) 131,04.
Négyes fogatok: 1. Daniel Würgler (Svájc) 145,03, 2. Lázár Zoltán (Szilvásvárad) 150,38, 3. Váczi Csaba (Tápióbicske) 150,66, 13. Kecskeméti László (Mindszenti Lovas Klub).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem került a fináléba a Hungerit-Top Cop Security-Szentes

A női vízilabda OB I elődöntőjéből nem került a fináléba a Hungerit-Top Cop Security-Szentes. A… Tovább olvasom