Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Már 120 rögbise van Szegednek, közülük heten is válogatottak

A szegedi Fit World HungaroSun Gorillák RC rögbicsapat komoly fejlődésen ment keresztül: már 120 főre duzzadt az igazolt sportolók száma, akik közül heten válogatottak. A klub rendszeresen az ötödik helyen zárt a magyar élvonalban, de az új szezonban már a felsőházi rájátszást és így az éremszerzést célozná meg. Egyelőre erősen kérdőjeles, hogy milyen sorsa lesz, ha az Etelka sornál elkezdődnek az építkezések.
Már két névadó szponzora is van, ez is jelzi, hogy a Fit World HungaroSun Gorillák RC rögbicsapata szépen fejlődik. A világ számos részén kifejezetten népszerű sportág Tisza-parti képviselője azon öt klub közé tartozik, amelyek kiemelkednek a magyar mezőnyből. Az egyetlen hazai egyesületnek számít, amely úgy adott légióst a nemzetközi mezőnybe – egész pontosan a francia bajnokságba –, hogy a nevelési költséget is megkapta. Ez a játékos Bárdos András volt, aki öt éve bizonyít a profi nemzetközi szinten, hazánk legmagasabban jegyzett rögbisének számít. Ilyen karrierről egyre többen álmodnak: a szegedi együttesnek már 120 igazolt sportolója van.
Az új szezonban bajnoki éremért szeretnének harcolni a ˝gorillák˝. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

– Az elmúlt években érdekes trend alakult ki, ugyanis a Szegeden nagyon népszerű labdasportokból sokan váltanak a rögbire, például mert nem tudnak a kezdőcsapatba kerülni. Ha viszont erős képzés van mögöttük egy kontaktsportban, így nem ijednek meg az ütközésektől sem, és lelkesek, sokra vihetik a rögbiben – nyilatkozta érdeklődésünkre Debreczeny Dénes csapatvezető, aki hozzátette: pár éve az edzőknek nem kellett keretet szűkíteniük, de már olyan nagy lett a csapat, hogy a trénereknek komoly fejtörést szokott okozni, kiket nevezzenek egy-egy bajnokira.

Ez természetesen növeli a versenyszellemet a klubon belül, az így elért fejlődés pedig mérhető: már hét válogatottja van az egyesületnek. Az U16-os nemzeti csapat tagja Tápai Dániel, a legjobb U18-asok között van Barna Zsolt, Nagymihály Dominik és Kirty Krisztián is, a felnőttválogatottban pedig Márki Roland, Szabó Tamás és Szabó István képviseli Szegedet. Utóbbi sportoló új igazolás, és egyben a hazai mezőny egyik legjobbja, a magyar válogatott fáradhatatlan leválója.
Az új szezonban bajnoki éremért szeretnének harcolni a ˝gorillák˝. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


– Nagyon komoly erősítésnek számít a Szegedre csábítása. Erre szükség is volt, hiszen a szponzorok miatt is szeretnénk előrelépni. Az elmúlt években rendre az ötödik helyen végeztünk az élvonalban, most viszont szeretnénk ezen túllendülni, és bekerülni a négycsa- patos felsőházi rájátszásba, hogy éremért harcolhassunk – mondta Debreczeny Dénes, aki elárulta, előfordulhat, hogy hatra csökken a válogatottjaik száma, de ha ez így történik, büszkék lehetnek az okára: Márki Roland meghívót kapott egy háromhetes angliai próbajátékra, ha pedig beválik, ő is légiósnak állhat.

Mivel a rögbicsapat az Etelka sor füves pályáján játszik, kérdéses a jövője, hiszen a terület közelébe új sportcsarnokot terveznek. Az új sportuszoda terveit már látták, annak építkezése nem érinti a pályájukat, de a csarnokkal kapcsolatban egyelőre nincsenek biztos információik. Nagyon szeretnék, ha ez az építkezés is meghagyná nekik a füves pályát, ugyanis a területet szövetségi támogatással fel tudnák újítani, teljesen új pálya építésére viszont nincs anyagi lehetőségük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedik lett a Szedeák Kiskunfélegyházán

Negyedik lett a Szedeák Kiskunfélegyházán
A bronzmeccset is elveszítette a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabda-csapata a IV. Félegyházi… Tovább olvasom