Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Nagy László üzent, lemondta a válogatottságot

Nagy László nem kíván a magyar férfi kézilabda-válogatottban szerepelni. Erről az FC Barcelona világklasszis átlövője csütörtökön értesítette a magyar szövetséget.
Erről az FC Barcelona világklasszis átlövője csütörtökön értesítette a magyar szövetséget (MKSZ), Sinka László elnököt, valamint az eddig vele tárgyaló testület tagjait.

"A február 15-i határidőt nem megvárva, a mai napon, február 10-én jelzem, hogy nem kívánok szerepelni a válogatottban! Üdvözlettel: Nagy László." - írta rövid üzenetében a játékos.

Nagy László közlését tudomásul véve az MKSZ lezártnak tekinti az ügyet.

A válogatott korábbi csapatkapitánya legutóbb 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti együttesben, majd az azóta eltelt több mint másfél évben többféle indokkal távol maradt. Nagy három hónapja közölte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok - például a sportolók napidíja és biztosítása körüli problémák - meg nem oldódnak. A barcelonai átlövő mellett kiálltak a társak, tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és rövid ideig arra is esély mutatkozott, hogy az átlövő vállalja a világbajnoki szereplést. Erre végül nem került sor, a szövetség által felkért testület nem tudott megegyezni vele. Az együttes aztán nélküle vívta ki az olimpiai selejtezőt érő hetedik helyet Svédországban.

A válogatott március 9-én és 13-án fontos Eb-selejtezőt vív. Előbb Szkopjéban, majd Veszprémben Macedónia lesz az ellenfél. Amelyik csapat az összevetésben jobb lesz, minden bizonnyal az élen végez a selejtezőcsoportban, ennek nyomán pedig előnyösebb lesz számára a sorsolás a 2012-es, szerbiai Eb-re. Arról a tornáról szintén lehet majd olimpiai kvótát szerezni.

A kontinentális selejtezőn a magyarok tavaly októberben 26-17-re verték a vendég bosnyákokat, majd 31-19-re diadalmaskodtak Észtországban. A kvartettben egyértelműen a macedón gárda a Mocsai-csapat legfőbb riválisa.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. Bogyi007 2011. február 12. 23:33
  „Menten sírva fakadok, ez a nemzeti "hős" azzal is érvelt hogy ha nincs biztosítás és nincs megfizetve a játéka ha a csapattal játszik.
  Érdekes a vb ideje alatt a nemzetközi kézilabda-szövetség minden játékosnak állta a biztosítási díját és fizette a csapata felé a kieső költségeket. Tehát ez az érvelése sem ért semmit.....

  Menjen a spanyolokhoz és vegye fel a zsoldot, egy szívtelen hazafiatlan személyre nálunk nincs szükség.”
 • 59. oliver 2011. február 11. 17:48
  „Sok az irigy, negativ hozzászólás. Nagy László döntött, elmondta. A szövetség álláspontját homály fedi, senki nem tudja milyen válaszokat kapott N.L. Gyanitom, ment az igérgetés, mögötte semmi - ebből manapság nem lehet megélni. Jó döntés volt.
  Miért nem szidjuk azt a több ezer orvost, akik kint dolgoznak nem kevés pénzért és mikor hazajönnek már magyarul is alig akarnak beszélni?”
 • 58. Oz 2011. február 11. 16:00
  „Sokak szemében nem az irigység van, de látom vannak páran, akik nem veszik észre vagy nem akarják. A legtöbb embernek az a baja, hogy miért kellett így elhúzni az egészet, amit nagy valószínűséggel már régen eldöntött magában, hogy nem akar többé a magyar válogatottban játszani. Ki kellett volna állnia az emberek elé és megmondania, hogy sajnálja, de ez van. Ott több pénzt kap, ott érzi jól magát és nyűg neki az itthoni kézilabda. Azt meg ne mondja senki, hogy ezt másfél vagy 2 évvel ezelőtt nem tudta. Szerintem meg nem pénzért kell játszani egy válogatottban, hanem az ország szeretetéért, de sajnos ez a mai világban már nem megoldható.”
 • 57. Buksi 2011. február 11. 15:34
  „55. Bocs, de nem a Realra gondoltál, vagy csak ehy pillanatnyi sötétség a fejedben mikor 56ra gondolsz???”
 • 56. hahaha62 2011. február 11. 14:49
  „FRAKK !

  Még jó, hogy nem az én nickem vagy-mert a vélemény egyezése miatt-ezt hihetnék!
  Régóta mondom én-hogy írigy a magyar!”
 • 55. klj_54 2011. február 11. 13:18
  „Emberek, ne legyetek farizeusok!
  Nagy László piacgazdaságban él, tehát őt meg kell fizetni.
  Ez van ha tetszik ha nem.
  Puskás sem itthon lett valaki (a szememben egy dezertőr, hazaáruló!) hanem kint a barcával.
  Ez van.”
 • 54. tuskóhopkins 2011. február 11. 12:48
  „53. frakk, Nagy László bizonyára a DM-hozzászólások folyamatos olvasgatása hatására döntött így.
  A Barcelona-meccsek előtt pedig IQ-tesztírásra kötelezi a közönséget, s aki alulteljesít, annak nem játszik.
  Nem idevaló hozzászólás itt (kivételesen) alig egy-kettő akad. A többség igen ép erkölcsi érzékről téve tanúságot a "haza" (értsd: Magyarország, amely játékossá nevelte Nagy Lászlót) fogalmát nem keveri össze a pénzéhséggel.
  A "legnagyobb magyar" pedig nem Öcsi Bácsi (bármennyire szeretjük), hanem Széchenyi István volt, aki még focizni se tudott, nemhogy kézilabdázni.”
 • 53. frakk 2011. február 11. 12:36
  „Nem csodálom , hogy így döntött. Végig olvasva a hozzászólásokat én is így tettem volna. Ilyen pr...tív embereknek miért játszana. Egyesek nem képesek megérteni mi Európa. A történelem igazolta Puskást is. Akkoriban sokan szidták majd miután haza jött Ő lett a legnagyobb magyar, elfeledve, hogy a Reál Madrid-t népszerűsítette sokáig. Barcelonában biztosan nem kap ilyen aljas hozzászólásokat, ott jól érzi magát, és a hazai kommentek miatt végképp elmegy a kedve attól is, hogy visszajőjjön. Egy öngyilkos nemzet vagyunk, önmagunknak tesszük egyre szarabbá az itteni életet.”
 • 52. Mogorva 2011. február 11. 11:50
  „,,Mostanában sokkal komolyabbak a megbeszéléseink. Konkrét lépés még nem történt, ugyanakkor nem zárom ki, hogy a jövőben a spanyol válogatott játékosa leszek."

  Nagy László, 2009. július 25.”
 • 51. ajhossi 2011. február 11. 10:56
  „Egy arctalan senki innentol kezdve. Erje el a higf.sas amikor a spanyolok mezet magara huzza. Es tudom nem szep dolog, de remelem hogy serules miatt ki kell hagynia majd az olimpiat.”
 • 50. zozzy 2011. február 11. 09:26
  „tisztán látszott hogy mire megy ki a játék,ő pedig szemét módon szórakozott a válogatottal.remélem soha nem jössz haza azt nyald ki a spanyolok seggét SZEMÉT”
 • 49. deszkás 2011. február 11. 09:09
  „Hát ennyit a cimeres mezről.”
 • 48. ts 2011. február 11. 08:59
  „Csak annyit kellett volna a szövetség részéről, hogy kötnek rá biztosítást (amit minden élsportolóra kellene egyébként) és jött volna játszani....
  Igaza van szerintem.”
 • 47. Giga 2011. február 11. 08:24
  „Na mit mondtam? Lesz az a pénz amiért...”
 • 46. geza 2011. február 11. 08:15
  „Bennem is felmerült a kérdés, remélem önként lemond a magyar állampolgárságáról”
 • 45. eldorádó 2011. február 11. 08:14
  „1. az MKSZ vezetése a legutóbbi VB-n is leszerepelt, alkalmatlan brigád (még a sport tévés Ágai Kis is elnökségi tag ...)
  2. Nagy Lacinak - London 2012 a spanyol válogatott keretét olvasva - meglájuk, hogy volt-e más (valódi) motivációja”
 • 44. Yetilovag 2011. február 11. 08:13
  „De, azért ne vegye sértésnek NL, ha itt játszik Magyarországon és mindenki kifütyüli, mert hát Ő így döntött. Lehet, hogyha a döntését forintosítjuk, azért vastagon megéri neki. És azért mindenki tudja, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb jobb kettője. Én nem fogom kifütyülni, mert csak szegeden nevelkedett, a mi kutyánk kölyke. Én emberként nem ismerem, és ezért véleményt sem Kívánok róla mondani.”
 • 43. tuskóhopkins 2011. február 11. 07:23
  „42. gabriel, a szövetségen belüli ügyeket bizonyára rendbe kell tenni, igazságosan és méltányosan. De ezeket az ügyeket nem köthetjük össze a válogatottsággal, nem használhatjuk zsarolásra, nem köthetünk külön alkut. Mert ezzel a logikával az egész válogatott cserbenhagyhatta volna a hazáját. Nem tették.
  Egyébként pedig: öröm olvasni, hogy a hozzászólók milyen fontosnak tartják a sportoló hazája iránti kötelességét. Ha ezt már forintosítani akarjuk, megette a fene.”
 • 42. gabriel 2011. február 11. 06:30
  „Nagy László az egész csapatért állt ki és nem saját önös érdekből.Amig Sinka és Vass Sanyi félék vannak a vezetőségben nem változik semmi.Laci nem csinált s...t a szájából.Kár,hogy egy ilyen kaliberü játékost elvesztettünk.Kellene még egy két Ágai Kis és talán rend lenne.A sportból túl sokan túl jól akarnak élni és nem a sportért.”
 • 41. hahaha62 2011. február 11. 06:02
  „Igaza van-meg kellen már végre érteni a sok begyepesedett agyúnak-hogy először európai utána maygar a polgárságunk-----JÓL TETTE!
  Amenyire egy ország becsül-annyira kell azt is becsülni!”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyöngyösi András: a Szeged más kategória

A férfi vízilabda OB I listavezetője, a Szeged Beton pénteken a Debrecen otthonában játszik. Interjú Gyöngyösi Andrással. Tovább olvasom