Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Pick: elvárás a bajnoki cím

Csak Perunicsics és Mezei hiányzott a tegnap reggeli első Pick Szeged-edzésről. Igaz, az első foglalkozáson a vezetői eligazításon túl még csak orvosi vizsgálat szerepelt. Délután azonban már ráhangoló tréninget vezetett Kovács Péter edző.
Az öt új fiúból négy: Bakos Dávid, Herbert Gábor, Lendvay Péter, Milorad Krivokapics. Fotó: Schmidt Andrea
Az elmúlt bajnokság befejezése óta szemmel láthatóan megváltozott a Pick Szeged csapata. Amellett, hogy a régen megszokott arcok közül többen is – Bajusz, Kotormán, Halász, Laluska, Szabó, Sutka – más klub edzését látogatják – új szerzemények jöttek. Néhányan pedig több kilót fogyva – Nenad Puljezevics, Ratko Djurkovics – érkeztek. Mások – Andjelkovics, Bendó, Berta, Szente – bőrszínük miatt estek át változáson.

Andjelkovics felépült

– A feleségemmel egy hetet szakítottunk egy adriai nyaralásra. Nekem ezután mondhatják, hogy a horvát tengerpart ugyanolyan árú, mint a Balaton. Tapasztalatom szerint 30 százalékkal drágább az Adria. De ott is elsősorban aktívan pihentem, naponta futottam, teniszeztem – mondta Berta Róbert csapatkapitány-helyettes.

Mindenki kíváncsi volt, hogy Daniel Andjelkovics vállsérülése mennyire jött rendbe. A szerb idegenlégiós a következő szavakkal nyugtatott meg mindenkit:
– Ugyanolyan, mint a sérülés előtt volt. Minden helyzetben kipróbáltam már, s nem érzek semmi fájdalmat. Nagyon bízom abban, hogy ez így lesz ezután is, nagyon jót tett egyébként a tengervíz.
Miközben Kovács Péter edző könnyű gimnasztikát vezényelt, Lele Ambrus ügyvezető elnök a következőket mondta:

Elvárás az aranyérem

– Szerintem jó és komoly csapatot sikerült összeszednünk. A régiek mellett olyan játékosokat igazoltunk, akikkel komolyabb célok megfogalmazása sem lehet álom. A vezetés és a szurkolók is azt várják ettől a csapattól, hogy mindent tegyen meg a bajnokság és a Magyar Kupa megnyeréséért. A Bajnokok Ligájában pedig a lehető legmesszebbre jusson el.

A sportvezető ezután elmondta, hogy Nenad Perunicsics igazoltan van távol hétfőig az edzéstől. Vladan Maticsra pedig elsősorban játékosként számít a csapat, viszont részfeladatok végrehajtatásában segít a jövőben Kovács Péternek.

Mezei Richárd akkor érkezett a délutáni edzésre, amikor a társak már nyújtottak:
– Augusztus nyolcadikán eldől a sorsom. Én szeretnék játszani, de a végső szó kimondását mégis az orvosokra bízom. Egyébként most is futottam, mint ahogyan teszem már régóta – mondta a csapatkapitány.
Lendvay Péter, miközben a medicinlabdáért jött a pálya szélére, megjegyezte:
– Az első edzés mindig nagyon rosszulesik. De szerintem holnap már sokkal könnyebben megy majd a munka. Egyébként minden rendben van.

Herbert megsérült

A focizás közben fájdalmas arccal bicegett le a pályáról Herbert Gábor.
– Hirtelen szúrást éreztem a vádlimban, majd egyre jobban elkezdett fájni. Pióker Sándor edző rögtön jeget rakott a sérült részre, így a beálló az edzés végére már bekapcsolódott a munkába.

Ma a csütörtökihez hasonló program szerint készül a csapat. A neheze, mint Kovács Péter edző elmondta, hétfőn kezdődik, akkortól már napi három foglalkozást tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajdacsi már tréningezik

Kajdacsi Judit, a Szeviép-Szeged válogatott kosárlabdázója a közelmúltban térdműtéten esett át. A… Tovább olvasom