Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Sportcentrum viseli José Manuel Sierra nevét

Sportcentrum viseli José Manuel Sierra nevétA MOL-PICK Szeged kapusa, José Manuel Sierra kisfiával, Marcóval együtt vette át elismerésünket a Délmagyarország főszerkesztő-helyettesétől, Gidró Krisztától. Fotó: Karnok Csaba
Idén 48. alkalommal rendeztük meg Az év sportolója díjátadó gálánkat, az ország legpatinásabb megyei eseményén húsz üvegtrófeát osztottunk ki. Mindennap bemutatjuk az egyik kategória 2017-es győztesét, ezúttal Az év sportteljesítményét nyújtó sportolót. Ezt az elismerést a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának spanyol kapusa, José Manuel Sierra kapta, azért a tavaszi időszakért, amely során egyedül maradt a posztján, mégis megállta a helyét.
Az év során rengeteg kiemelkedő megyei sportteljesítményt láthattunk. Ilyen volt a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának kapujában tavasszal remekelő díjazottunké, a spanyol világbajnok  José Manuel Sierráé is.

Aki nem emlékezne: Marin Sego sérülése miatt egyedül maradt a szezon hajrájára, ennek ellenére ekkor nyújtotta legkiválóbb formáját szegedi mezben. Ráadásul a májusi bajnoki döntő első mérkőzése előtti bemelegítés során eltört az egyik hüvelykujja, azonban rögzítéssel így is vállalta a játékot. Nagy szükség volt rá, az egész tavasz során fantasztikusan védett.

– Fontos számomra ez a díj, nagyon hálás vagyok érte. Ez a második alkalom, hogy ehhez hasonló egyéni elismerésben részesültem. Miután 2013-ban világbajnok lettem a válogatottal, akkor a szülőfalumban, Mougerben kaptam egy ilyen díjat a teljesítményem miatt.
 

A vb-győzelem után egy sportcentrumot is elneveztek rólam, így köszönve meg a játékomat – beszélt az eddigi elismeréseiről lapunknak Sierra, aki Gidró Krisztától, a Délmagyarország főszerkesztő-helyettesétől vette át a CE Glass Industries által készített üvegtrófeát a szegedi Hungi Vigadóban.

– Szívügyemnek tekintem, hogy segítsem a mougeri sportélet fejlődését, különösen a kézilabdáét. Támogatom anyagilag, de amikor tehetem, elmegyek hozzájuk személyesen.

A karácsonyt is Mougerben töltjük a családdal, hiányoznak már az otthoniak és a spanyol konyha – zárta a beszélgetést José Manuel Sierra, aki családjával, feleségével és két fiával, Hugóval és Marcóval vett részt dijátadónkon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ob-ezüstöt nyert a gyorskorcsolyázó Dieterle Fábián

Ob-ezüstöt nyert a gyorskorcsolyázó Dieterle Fábián
Egy ezüstéremmel és értékes helyezésekkel ért véget a szegedi Tornádó Team számára a budapesti gyorskorcsolya sprint országos bajnokság. Tovább olvasom