Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Vasárnap eldől a bajnoki cím sorsa

A férfi első osztályú kézilabda-bajnokság első helyéért folyó, s három győzelemig tartó Veszprém–Pick Szeged párharc jelenlegi állása: 2–2. A mindent eldöntő összecsapásra ma 14 órától Veszprémben kerül sor. Hogy a legutóbb nagy különbségű győzelmet arató trónkövetelő Pick, vagy a címvédő nyeri-e meg a végső csatát, arra nehéz lenne tippelni.
A szegediek magas szinten védekeztek a negyedik meccsen a Veszprém ellen. Fotó: Segesvári Csaba
Már hat napja, hogy a kézilabdát szeretők népes tábora a Pick Szeged játékáról beszél. Kovács Péter csapata az elmúlt vasárnap, némi nyomás hatására veszítette csak el a bajnoki cím megszerzéséért folyó harmadik összecsapást. De csütörtökön a Tisza-parti gárda bebizonyította, hogy korrekt körülmények között megérett akár az aranyéremre is. Ahhoz képest, hogy a kissé túlzott önbizalommal rendelkező veszprémiek három mérkőzést jósoltak, sőt a szövetség is előzetesen csak ennyi mérkőzésközvetítést kötött le a televízióval, holnap már az ötödik csata következik.

Perunicsics-puszi a legkisebb Perunnak. Fotó: Karnok Csaba
Csodálatos játék


– Csodálatosan játszott a csapat csütörtökön – jelentette ki Kovács Péter edző, majd így folytatta: – Azt hiszem, hogy nem csupán nekem, az újszegedi sportcsarnokban utoljára ülő edzőnek, hanem a játékosoknak is olyan élményt adott ez a találkozó, amely az utolsó összecsapáson is meghatározza a teljesítményüket. De mindannyian tudják azt is, hogy ennek a sikernek csak akkor van igazi értéke, ha vasárnap is nyerni tud a csapat. Bízom abban is, hogy a játékosok nem esnek abba a magyar betegségbe, hogy egy csodálatos produkciót gyenge követ. A csapat máris nagyon teljesített, de a legnehezebb felvonás most következik. Én nagyon szeretném a szegedi munkámat bearanyozni, ezzel is megköszönve az itt eltöltött felejthetetlen három évet, a drukkereknek ezzel kedveskedni azért a hangulatért, amelyet, azt hiszem, Európa legtöbb sportcsarnokában megirigyelhetnek.

A Pick az Anna fürdőben regenerálódott. Fotó: Segesvári Csaba
Korrekt játékvezetés


Nem mindenki értékelte pozitívan a Pick Szeged vezetésének óvását. Sokan azt mondták, teljesen felesleges ügyet csinálni abból, amely már évek óta megszokott volt.
– Nagyon remélem, hogy nem csupán egyetlen mérkőzésre szól a semlegesség. Ha vasárnap ugyanilyen korrekten fújják a sípot a játékvezetők, akkor akár bajnokok is lehetünk – mondta Pistrui László főszponzor.

Ujhelyi István, a Pick Szeged társadalmi elnöke jó hírről értesítette lapunkat, amit örömmel osztunk meg a szrukolókkal:

Közös meccsnézés

– Sikerült a város vezetésével megegyezni, hogy Szeged város napjának programját egy kicsit átírják. Ugyanis a Móra Ferenc Múzeum előtt felállított színpadra elhelyezzük az óriáskivetítőnket, amelyen 14 órától élőben láthatjuk a nagy csatát. Amennyiben nyer a Pick Szeged, akkor ugyanide várjuk este a csapatot. Ha nem sikerülne a bravúr, akkor nem lesz semmilyen közös program, hiszen a következő hét végén a Magyar Kupa vár az együttesre.

A játékosok várakozása

Vladan Matics, aki a mérkőzés második félidejében megsérült: – Most közölte velem Varga Endre, az új klinika docense, hogy nincs eltörve a kézfejem. Ennek ellenére egyelőre nagyon fáj. Egyébként már a veszprémi aranyérmet eldöntő mérkőzésre koncentrálok. Elfelejtem, ami volt, mert csakis az új kihívásra kell készülni.

Bendó Csaba: –
Csütörtökön a mérkőzés elején felmerült bennem a gondolat, a Veszprém feladta. Aztán rájöttem, hogy ezen a napon csak ennyire volt képes velünk szemben. Egész biztos, hogy nem mennek el a klub vezetői szó nélkül Pásztorék teljesítménye mellett. No, és ne feledkezzünk meg a fanatikus szurkolóikról sem.

Mezei Richárd:
– Nagyon remélem, hogy sikerül a formánkat átmenteni vasárnapra is. Nem tartom lehetetlennek azt, hogy mi kerülünk ki győztesként, de ehhez meg kell ismételni azt a pozitív hozzáállást, amivel csütörtökön szinte esélyt sem adtunk ellenfelünknek.

Berta Róbert:
– Sokkal nagyobb sanszunk van arra, hogy Veszprémben is nyerni tudjunk, mint mondjuk volt egy héttel ezelőtt. Engem is meglepett, hogy játékban és motivációban is mennyire gödörbe került a Veszprém.

Ilyés Ferenc:
– Nem akarok sem fogadkozni, sem pedig ígérgetni: egy biztos, mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk. Ha nem lesz elegendő a lelkesedésünk és a felkészültségünk, akkor győzzön a jobbik. De mi csakis nemes és sportszerű keretek között szeretnénk megvívni ezt a csatát. Bízom abban, hogy ott lesznek a mi drukkereink is, akik a lelkes biztatásukkal nagy lendületet adhatnak nekünk.

A régiek vágya

Skaliczki László szövetségi kapitány, akivel először és utoljára volt bajnok a Pick: – Ha csütörtöki teljesítményét meg tudja ismételni a Szeged, mint amivel előrukkolt csütörtökön, akkor nagy esélye van a bajnoki cím megszerzésére. De hangsúlyoznám, ehhez az is kell, hogy a Veszprém hasonlóan gyenge játékot produkáljon. Döntőnek tartom, hogy melyik csapat bírja erőnlétileg jobban a küzdelmet, mennyire tudja átmenteni formáját Puljezevics, és hogyan tesznek rendet a vezetők Veszprémben.

Avar György, a Tisza Volán SC edzője: –
A Pick Szeged mérkőzésről mérkőzésre javuló játékkal tudott előállni. Véleményem szerint a Veszprém egy kicsit alábecsülte ellenfelét. A mai napig sem tudom eldönteni, hogy mi voltunk ennyire jók, vagy eddig nem tudtunk ennyire érvényesülni.

Habuczki Tamás, aki jelenleg a Debrecen játékosa, de korábban mindkét csapatban megfordult:
– Csapatként játszott a Szeged, s ez nekem nagyon tetszett. Minden egyes gól után örült az egész csapat. Az akarat tükröződött a játékosok arcán is. A Szeged nagyon akarja a sikert.
Bartók Csaba, az 1996-os bajnokcsapat tagja, a Makó KC edzője: – Maximális esélyt adok a Picknek a végső sikerre. Sokkal jobb a csapat, mint a döntő első mérkőzésén volt. A kapusposzton mutatott teljesítmény dönti el az aranyérem sorsát.

Giricz Sándor, a Dorozsma KSE edzője:
– Engem nagyon meglepett, hogy a Pick Szeged így is tud játszani. Remélem, nem egy kicsúszott eredményről van szó, de még így is csak ötven százalék esélyt adok a Picknek.

Mámorban a szurkolók

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának honlapján a szurkolók fórumán rengeteg beírás született a negyedik bajnoki döntő után. Nézzünk néhány véleményt.

Ocebb: „Lenne egy tiszteletteljes javaslatom a szurkolótársaim és a vezetők felé: akármi is lesz a vasárnapi meccs eredménye, este a Széchenyi téren tartsunk egy ünneplést a csapatnak, ezzel is megköszönve a játékosainknak, és a leköszönő edzőnknek ezt a szezont!
Pickpepe: „Szép volt fiúk! Köszönöm a csapat, a szakmai stáb és a vezetőség minden tagjának ezt a tegnapi felejthetetlen emléket! 14 éve vagyok a csapat szurkolója, majd minden meccsen ott vagyok, de ilyen nagyszerű Picket még nem nagyon láttam!"

Lujcsii:
„Nehezen térek magamhoz! Ez a meccs minden szempontból nemcsak minden igényünket, de úgy gondolom, minden álmunkat is felülmúlta!"

Klementisz:
„Igen, az MKB talán azt várta, hogy túlpörgünk, ehelyett egy hihetetlenül összeszedett ellenfelet kapott, ahol mindenkinek kijött a lépés. Én csak azt kívánom, hogy játszunk ilyen színvonalon és motiváltan vasárnap is... De jó kimondani: a Veszprémnek kell feljönnie hozzánk!"

09deZS:
„Vasárnap van Szeged város napja! Fél 9-kor Charlie-koncert és tűzijáték: fiúk van még hely a színpadon!"

Pickhandball:
„Jöttem le a lépcsőn meccs után és egy veszprémi szurkoló azt mondta az előttem állónak: „Én veszprémi vagyok és a Veszprémnek szurkolok, de szívemből kívánom hogy Veszprémben nyerjetek egy góllal" – és nem győzött gratulálni!"


A jövő reménységei

Nagyszerű sikert ért el az országos adidas utánpótlás kézilabda-bajnokság Szegeden rendezett nyolcas döntőjének megnyerésével a Tisza Volán SC '94-esek alkotta csapata. A győztes gyerekeket a Pick Szeged–Veszprém bajnoki döntő negyediik meccsének szünetében köszöntötték, óriási boldogságot szerezve nekik.
Csoportmeccsek: Tisza Volán SC–Győr 14–12, Tisza Volán SC–Sellye 21–6, Tisza Volán SC–Bp. Kerék DSE 9–5. Elődöntő: Tisza Volán SC–Eger 8–5, döntő: Tisza Volán SC–Tiszaújváros 16–14. A torna legjobb kapusa a szegedi Miklós Gergő lett. A csapat: Tóth Balázs, Miklós Gergő, Papp Richárd, Horváth Ádám, Kadocsa Ferenc, Barna Dávid, Polgár Márk, Kazi Attila, Zelena Kristóf, Molnár Bence, Popál Balázs, Sárkány Attila, Patyi Zoltán, Suták Barnabás, edző: Szabó Levente. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pólókeretek

Három Csongrád megyei vízilabdás (Hosnyánszky Norbert, Tóth Andrea, Győri Eszter) is bekerült a… Tovább olvasom