Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

4 elfogatóparancs van ellene: szegedi férfit keres az Interpol

Négy elfogatóparancsot adtak ki eddig egy szegedi férfi ellen, akit már az Interpol is keres. Garázdaság és embercsempészés is van a rovásán.
Összesen 15 magyar állampolgárt keres nemzetközi elfogatóparancs alapján az Interpol. Egy 51 éves szegedi férfi is felkerült a listára. Bárkányi László Zoltán ellen négy elfogatóparancsot adtak ki Magyarországon. Az elsőt még 2015-ben garázdaság miatt, a következőt egy évvel később, majd 2018-ban még kettőt – az utóbbiakat embercsempészés miatt.

A nemzetközi bűnüldöző szervezet körözési listáján egyébként 4 magyar nő és 11 magyar férfi szerepel. A legfiatalabb egy 24 éves férfi, aki kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt követett el. Őt új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt keresik. Szintén kábítószeres ügy miatt keresik a lista legidősebb tagját, az 59 éves, bagi Kovács Istvánt.

A bűncselekmények egyébként meglehetősen változatosak. A már említetteken kívül csalás, adócsalás, lopás, rablás, emberrablás, biztosítási csalás vagy éppen prostitúció elősegítése miatt is keresnek magyarokat.

Érdekes, hogy a nyilvánosan hozzáférhető adatok alapján a csalásokat főképp nők követik el, a garázdaság, a lopás és a rablás, vagyis az agresszívabb bűncselekmények viszont inkább a férfiakra jellemzők.

A körözési rendszerből kétféle módon lehet kikerülni. Vagy a körözést elrendelő ország törli az addig keresett embert, vagy a szervezet főtitkársága dönt a körözés státuszának megváltoztatásáról.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhász Gyula: Szonett Szegedhez - a költészet napjára

Juhász Gyula: Szonett Szegedhez - a költészet napjára
A költészet napja alkalmából egy különleges ember különleges művét osztjuk meg Önökkel. Tovább olvasom