Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

A vonat nem várt a vasutasokra

Szeged - Maketteket, vasúttörténeti érdekességeket nézhettek meg az érdeklődők szombaton a SZVSE-pályán rendezett szegedi vasutasnapon. Az is kiderült, mire jó a MÁV-nál dolgozó férj.
„A vonat nem vár" – szólt a hangfalból az ismerős dallam szombaton a szegedi vasutasnapon a SZVSE-pályán, ahol a szervezők a vasúthoz kapcsolódó programokkal kedveskedtek – nem csak a MÁV dolgozóinak.

A tornateremben a szegedi Vasútmodellező Baráti Kör mutatta be terepasztal-gyűjteményének egy részét. A hófödte síkságon pöfögő kismozdonyt Gombos Mihály, a baráti kör legidősebb, 71 éves tagja irányította. Elmesélte: mindig is a MÁV-nál szeretett volna dolgozni, ám túlképzettnek bizonyult. Gépésztechnikus végzettségével többször is elutasították, így hobbiként maradt meg nála a vonatozás.

A vasúttörténeti érdekességeket kipróbálták a gyerekek. Fotó: Frank Yvette
A vasúttörténeti érdekességeket kipróbálták a gyerekek.
Fotó: Frank Yvette

A maketteken kívül vasúttörténeti érdekességeket is láthattak az érdeklődők, megnézhették az Országos Vasutas Fotópályázatra nevezett alkotásokat is. Baán Katalin élete is a vonatok körül forog. – Háromévesen már a menetrendet olvastam. Sokat utaztam vonattal, szerettem is volna vasutas férjet, hogy legyen ingyenjegyem, de az élet nem így hozta – jegyezte meg a ceglédi fényképészmester, aki munkáival harmadik helyezést ért el A vasút múltja című fotópályázaton.

Déltől ingyenebédet kaptak a vasutasok. A füves pályán volt minden, ami egy szabadtéri programhoz kell: trambulin, csúszda, ugrálóvár. Harminc bográcsban rotyogott a tyúkpörkölt – a legjobbat készítő csapatot megjutalmazták. Nótaműsorral, divatbemutatóval szórakoztatták a program résztvevőit, akik megülhették a rodeóbikát, és még a kézihajtányozást is kipróbálhatták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól megfér három Novák egy családban

Szeged - Novák Ferenc koreográfus, rendező, Novák Eszter, a My Fair Lady rendezője és Novák Péter, a… Tovább olvasom