Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Átadták a Szegedért Alapítvány díjait

Huszonhatodik alkalommal adták át a Szegedért Alapítvány díjait a nagyszínházban, gálaest keretében, ma este. A fődíjat Szalay István matematikus kapta. A díjak átadása után idén rendhagyó módon Reginald Rose 12 dühös ember című darabját láthatta a közönség.

A Szegedért Alapítvány szombat esti 26. díjátadó gáláján, a Szegedi Nemzeti Színházban Fülöp Attila, a Szegedért Alapítvány kuratóriumának soros elnöke, a Bonafarm Adminisztrációs Központ vezetője mondott beszédet. Kiemelte: az idei gála megújult, ezért mutatták be a különleges előadásnak számító 12 dühös embert.

„A civilek által játszott darab óriási közönségsikere egyértelművé tette számunkra – mondta a soros elnök –, hogy a Szegedért Alapítványnak, mint civil szervezetnek is fel kell mutatnia ezt az értéket." Idén először kérték, hogy a meghívottak adományaikkal is segítsék az est megrendezését. A résztvevők magánemberként több mint 2 millió forintot adományoztak. A pályázati támogatások keretösszegét is a duplájára emelhette az alapítvány.
 

Átadták a Szegedért Alapítvány díjait. Fotó: Frank Yvette (galéria)


A művészeti kuratórium Gregor József-díját 2015-ben Natalia Gorbunova hárfaművésznek Sándor János rendező, a testület elnöke nyújtotta át. A társadalmi-állampolgári kuratórium Debreczeni Pál-díját Tanács István újságírónak nyújtotta át Gellérfy László, a kuratórium elnöke. A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díját Ormos Pál biofizikus vette át Dékány Imre akadémikustól, a grémium elnökétől. 

A város legpatinásabb civil szervezetének idei fődíját Szalay István matematikusnak ítélték oda, a díjat Fülöp Attila soros elnök adta át.

A gálát Hell István rendezte, Gellérfy László  szerkesztette, háziasszonya Beslin Anita volt, a díszlet Molnár Zsuzsa ötletei alapján készült. Reginald Rose 12 dühös emberét Barnák László rendezésében mutatták be.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Disznóságok és pálinka-kavalkád a Torosfesztiválon

Fiúk! Itt a svédasztal! - kiáltotta el magát Pálfi Gyula, a Pálfi gasztrofarm tulajdonosa a VI.… Tovább olvasom