Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Bohács Zsolt: A szegediek érdeke az ügyek átláthatóvá tétele

Szeged - Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője sajtóközleményt jutatott el a delmagyar.hu szerkesztőségébe a szerdai szegedi rendkívüli közgyűléssel kapcsolatban. A sajtóközleményt szó szerint közöljük.
"A szegediek érdeke az ÜGYEK ÁTLÁTHATÓVÁ TÉTELE

A mai rendkívüli közgyűlésen fontos személyi döntések születtek, a város cégeinek Felügyelő Bizottságaiba (FEB) új személyeket delegált a közgyűlés. Az év végén lejáró megbízások kapcsán kellett a helyeket betölteni. Előzetes egyeztetéseket folytattunk az MSZP-vel és megegyezéshez közeli állapot alakult ki. Az előző ülésen már napirenden volt a kérdés, de az MSZP miatt elhalasztottuk. Ismét vártuk, hogy jelöljék meg minden társasághoz az általuk javasolt felügyelőbizottsági tagot. Erre ma sem került sor. Mivel a jogszabályok szerint egy FEB csak akkor kezdheti meg munkáját, ha minden tagja meg lett választva, így ezek után nem maradt más választásunk, mint feltölteni a hiányzó helyeket. Ezt meg is tettük. Ha ma (másodszor) is halasztottunk volna, akkor legkorábban jövő februárban tölthetjük be az év végén megürülő FEB helyeket, ami zavart okozhatott volna a társaságok működésében. Felelősségünk tudatában döntöttünk.

Le kellett zárnunk a felelőtlenség korszakát. Azokkal az emberekkel, akik tevékenyen hozzájárultak a mai helyzet kialakulásához, nem lehet megújulást hirdetni és nem lehet tőlük várni a tevékeny feltárást. Ezért a szegediek érdekében mostantól olyan személyek ellenőrzik a város cégeit, akik felelősséget vállalnak a rájuk bízott vagyon megőrzéséért és a szolgáltatások javításáért. Mindezen túl pedig segítik a cégek átvilágítását is és ezzel hozzájárulnak a tisztánlátásunkhoz.

Fontos döntések születtek a Szeged-Tápéra tervezett Speciális Gyermekotthon kapcsán is. A korábbi közgyűlésen eldőlt, hogy az ingatlanba nem költözhet be a Speciális Gyermekotthon. A szükséges engedélyek hiányában a közgyűlés csak így dönthetett. A pályázat ellehetetlenült, hiszen nem kapta meg a Gyámhatóság hozzájárulását és a használatbavételi engedélyt sem. A támogatási szerződésben korábban vállalt teljesítési határidő jövő év elején, két hét múlva lejár. Nem maradt más választás, mint még a szerződés lejárta előtt közgyűlési határozattal támogatottan kezdeményezni a támogatási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését. Ellenkező esetben a szerződésszegés komoly hátrányokkal járt volna. Rendelkezni kell az eddigi előleg visszafizetéséről és költségvetésen történő átvezetéséről is. Mivel az Átvilágító Bizottság is napirendjére vette a Speciális Gyermekotthon ügyét, így a szakértői díjak fedezetét is most kellett megteremteni. A gazdasági tanácsnok előterjesztése ezt a három elemet tartalmazta, amit a Fidesz-KDNP támogatásával a közgyűlés elfogadott. Felelősségünk tudatában döntöttünk.

Ezzel megnyílt a régen vitatott kérdés lezárásának lehetősége és a következő hetekben az átvilágítás eredményeként megtudhatjuk, hogy valójában mi történt ezen beruházás körül, miért nem tudta a város vezetése a beruházást rendben végigvinni és a szükséges engedélyeket megszerezni.

Szeged, 2010. december 22.

dr. Bohács Zsolt, frakcióvezető Fidesz-KDNP
"

Olvasóink írták

 • 19. sügér63 2010. december 26. 16:34
  „A tisztességtelenek köpködnek e döntések hallatán.(Az kétségtelen, hogy sok ilyen ember van Szegeden.)A jó döntések sokszor népszerűtlenek, de aki tisztességes az meglépi azokat.”
 • 18. szilléri 2010. december 25. 15:01
  „12 árva gyerek lakhatási problémája 170 millió ! Hát ?!

  Csak a helyi adót fizetők véleménye mérvadó !”
 • 17. qrumpli 2010. december 25. 06:53
  „Otthon persze kuss a neve!”
 • 16. deszkás 2010. december 23. 20:47
  „ABDUL! Mi közöd? Bohács úr! Én is figyelni fogom az e körüli dolgokat. Aki bűnös bünhődjön. Önök mivel megsértették a gyerekek (közvetve az enyémet is) jó hirnevét ill.az ehhez való jogukat (bűnözőknek nevezték) önök is! T. egy olyan ember aki ott volt és jelenleg is képviselőre vigyázhatott cca12évig. Az IP cim?”
 • 15. abdul66 2010. december 23. 20:23
  „Sok sikert kívánok a rendteremtéshez, remélem nem állnak meg a 8 cégvezető leváltásánál, változás kell minden téren.”
 • 14. 620829 2010. december 23. 20:17
  „Ennyi naív hozzászoló.....a királysághoz sok poroszló és nagy udvartartás is jár-----jó dolog messziről nevetni ezen a lemínősített országról....de azért azt megkérdezem-hogy a 220 feletti majd 50%-os ++++-ban lévő chf részlet hogan ízlik a tisztelt tapsilkoló fityiszválasztóknak??????????RÉSZVÉTEM !”
 • 13. Arnika 2010. december 23. 20:02
  „A kommenteket nem olvassa Bohács úr.
  De, miért nem kerestek olyan átvilágítás embereket akik párthűségből ingyen vizsgálódnak és így nem lenne gond a szakértői díjak fedezetével.
  Bármit nyilatkozik akkor is szégyen amit csináltak.”
 • 12. kowalsky 2010. december 23. 19:27
  „Ilyen cégvezető bandához (fele még szakköre sem járt, nem, hogy egyetemre) meg ilyen fb slepphez (előkerültek a 8 évvel ezelőtt parkolópályára tett tehetséges tesitanárok és a többiek, meg a sok ránk zúdított jobbikos) mondjuk én sem adnám a nevem. Botka pedig már elintézte a 100-os cégek távfelügyeletét, csak érdekes módon a DM-hez nem jutottak el az infók. Minden kiadásról, bevételről, szerződésről, munkaerő felvételről, leépítésről havonta, az eredeti dokumentumok másolatával be kell ballagni a pm-hez, így nehéz lesz maszatolni. Az fb meg innentől kezdve a feje tetejére is állhat.”
 • 11. Samy 2010. december 23. 19:19
  „Jó nyomja a rizsát Bohács úr,csak ha kutya bevenné megveszedne...minden szava hazugság...
  de hát ezt a világot éljük...van aki bevallja,hogy hazudik van aki állandóan hazudik és fel sem tűnik már neki...”
 • 10. Senko001 2010. december 23. 18:52
  „Remélem Bohács Zsolt itt nem tud olyan kitartó lenni mint a sportban. A küzdelemhez a sportban értett. Szeged szolgálata is küzdelem, de az érdek "SZEGED" és nem a "saját" győzelem.”
 • 9. saturnus 2010. december 23. 17:31
  „Látjuk olyan tiszta lett,hogy április óta zuhan a forint hála bohácsnak meg kósának,ma megint a bohóc kategóriába sorolták magyarországot a fidesszel eggyütt.”
 • 8. rozator 2010. december 23. 17:30
  „Jobb ha átismétlitek: szabad országban a szabad ember azt csinál amit SZABAD!!!!!!!!”
 • 7. macs 2010. december 23. 17:17
  „Csak halkan kérdezem Bohács úr, manapság, amikor egy takarítónői állást is csak pályázat útján lehet elnyerni, a szegedi cégek vezetőit nem kellett volna pályáztatni, vagy legalább a közgyűlés elé kiállítani, hogy elmondhassák mit szeretnének csinálni, hogy szeretnék a céget vezetni?
  Már kérdezte más is, én csak ismétlem, mit csináltak az Ön pártja által delegált FB tagok azon kívül, hogy felvették a fizetésüket?
  MIért kell bizottság a Speciális Gyermekotthon ügyének vizsgálatához, hiszen a képviselőtársai az előző ciklusban megszavazták? Vagy úgy szavaztak, hogy el sem olvasták mit szavaznak meg? Miért nem néztek utána miről szavaznak? Megtehették volna, nem?
  Mindenki hibás, csak mi nem? Nem gondolja, hogy ez így nagyon inkorrekt?”
 • 6. dodó 2010. december 23. 17:14
  „Nem tudom, ez a jó Bohács politikus? ...Mert ha az, akkor hazudik!”
 • 5. rozator 2010. december 23. 16:38
  „Eddig mi <moderálva> nem láttak át? Egy képviselő minden iratba betekinthet! Kineveztek pályáztatás nélkül egy rakás seggnyalót!”
 • 4. mediaset 2010. december 23. 16:18
  „""""segitik a cégek átvilágitását és ezzel hozzájárulnak a tisztán látáshoz""

  A 8-osztály, meg egy sima érettségi már ezelött 20-évvel is kevésnek bizonyult,
  de látom 2010-ben már ez is elég, meg még sok is..”
 • 3. Virtuozo 2010. december 23. 15:45
  „"Bohács Zsolt: A szegediek érdeke az ügyek átláthatóvá tétele"

  Ezért döntöttek zárt ülésen, előzetes meghallgatások nélkül az új, önkormányzati cégvezetőkről?”
 • 2. hazaffy 2010. december 23. 15:25
  „"Le kellett zárnunk a felelőtlenség korszakát. Azokkal az emberekkel, akik tevékenyen hozzájárultak a mai helyzet kialakulásához, nem lehet megújulást hirdetni és nem lehet tőlük várni a tevékeny feltárást."
  Ebbe beleértendőek a korábban a Fidesz által delegált felügyelőbizottsági tagok is?”
 • 1. DMagóg 2010. december 23. 14:01
  „A magyar nyelvtan tanárod meg nagyon pironkodik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghosszabbították a jelenetíró pályázat határidejét

A Vígszínház 2011. január 31-éig meghosszabbította a 14–21 éves korcsoport számára kiírt Kamasz-bazár(va) jelenetíró pályázatát. Tovább olvasom