Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Családi háttér befolyásolja az érdemjegyet

Szeged - A nemrég nyilvánosságra hozott Nemzetközi Diákértékelési Program (PISA-felmérés) eredménye szerint Magyarországon határozza meg legerősebben a családi háttér az iskolai eredményeket a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet 33 tagállama közül.
A hátrányos helyzetben lévő magyar diákok tudnak a legkevésbé képességeik szerinti eredményeket elérni.

Délmagyarország / Délvilág hírek Hogyan érte el hazánk ezt a cseppet sem hízelgő eredményt? Mit mond a szociológus, a középiskolai igazgató, és a bordányi általános iskola vezetője, ahol a tanulók 60 százaléka nehéz sorsú családban él? Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 11. ketrin72 2011. február 01. 12:51
  „10, abszolút igazad van!!!!!!!”
 • 10. Sandwitch 2011. január 30. 13:42
  „"A ,,parasztok" mármint mi magyarok akik, első és mások állásban hajszoljuk a pénzt, nincs energiánk már este a ,,kölkökkel" foglalkozni."

  Nos, nem múlik el nap, hogy ne este 7 után érjünk haza a munkából, de az utolsó energiáim is elő tudom kaparni ahhoz, hogy tudjak foglalkozni a gyerekekkel. Elvégre azért szültem őket, hogy legjobb tudásom szerint fel is legyenek nevelve. Igenis nagyban függ a gyerek tanulmányi eredménye a családi háttértől. Sokan úgy gondolják, hogy a gyereknevelés kimerül abban, hogy enni kap, ruházva van, el van látva kényelmi tárgyakkal, a szellemi nevelés pedig az iskola dolga. Pedig az utóbbi fontosabb, mint az előzőek. Nagyon rossz anyagi körülmények közül is kiváló eredményt felmutató emberek tudnak felnőni, ha a szülői háttér megfelelő, míg a legjobb körülmények között élők gyerekei is gyakran elkallódnak, ha nincs meg a megfelelő törődés.”
 • 9. ketrin72 2011. január 28. 18:24
  „nagyi17
  Kívánom azért, hogy sikerüljön.......Gratulálok a 4,75 os átlaghoz!”
 • 8. nagyi17 2011. január 28. 14:09
  „Nagyon elegem van már abbol., hogy hátrányos helyzetű és más elbírálás alá esik. Nekem sem azért van egy gyerekem mert utálom a gyerekeket, hanem úgy gondoltam, hogy ezt fel tudom segély nélkül nevelni. Most meg az egyetemi felvételinél meg kiderül, hogy lehet, hogy fel sem veszi mivel semmilyen hátrányos helyzetre járó pont neki nincs hiába a 4, 75-ös átlag. Nem vagyunk kissebség, nincs 10 testvér, ja és még a férjem és én is élek. De, ha bejut az egyetemre akkor viszont azon kezdhetünk aggodni, hogy nem kep klégiumi helyet ugyan ezekért az okokért, viszont a nettó 80 000 fizetésből nem fogom tudni fizetni az albérletet.”
 • 7. ketrin72 2011. január 28. 08:55
  „Az én lányom hetedik évvégén 4.73 ra nem kapta meg az ötöst , és most sem nyolcadikban!!
  de szülöin nagyon tudta mondani,biztassuk a gyerekeket , hogy tanuljanak mert minden pont számít !
  Azt hittem kimegyek.......
  És az a kislány megkapta akinek anyukájának van lehetőssége ingyen fénymásolni!!
  nagyon , nagyon rosszul esett :(”
 • 6. Kövecske 2011. január 28. 08:14
  „Teljesen egyetértek. Az egyik gyerek a 4,2 eredményére 5-öst kap félévkor a padtársa pedig 4,4-re 4-est.
  Persze 8. félévkor mikor minden pont számít...... Szerintem mindkettő 4-est érne, csak a 4,2-es apukája ismert ember a városban. Jaaaaaaaa
  Tanárok.... és az ember ne legyen mérges????”
 • 5. szilléri 2011. január 28. 03:58
  „Tényleg ! A munkanélküli cigány aki otthon ücsörög egész nap foglalkozik a gyerekekkel. Van ideje és energiája. A ,,parasztok" mármint mi magyarok akik, első és mások állásban hajszoljuk a pénzt, nincs energiánk már este a ,,kölkökkel" foglalkozni.

  Nyilván ezért tehetségesebbek !

  Komolyan ! Mekkora baromság ez a felmérés!

  Ne higgyetek a szociológusoknak! A fele zsibbadt ,,holdjáró".”
 • 4. jozko 2011. január 27. 22:56
  „Hát még az iskola utáni érvényesülést!”
 • 3. dodó 2011. január 27. 22:00
  „2.) Említsd meg a diplomások között a Rontó Rikárdó Brájent és a Mága Meredisz Nauszikát is. Borsodot ők emelik a világ élvonalába, egy új Szilícium-völgy felé!”
 • 2. KolompárRómeó 2011. január 27. 17:19
  „Dehogyis! Ha a fél család börtönben ül, nem járatják a gyerekeket az iskolába, abban a családban is sok professzor és sokdiplomás ember nő fel. Tele van az ország prof. dr. Lakatos Nintendókkal, több nyelven beszélő Orsós Dezsavükkel (lovári közép-, magyar alapfok).”
 • 1. mazsolaszolo 2011. január 27. 16:39
  „Ez irtó nagy szamárság. Csak befolyásolHATJA. Nem tetszenek számolni a "hozott anyaggal", a Tehetséggel. Arra viszont nagyon-nagyon korán tessenek odafigyelni, mert tényleg kárba vész, ha túl sok a gyereken az - egyébként nem rá tartozó - otthoni teher.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toroczkai felel a rendőrségnek okozott károkért

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke ellen a BRFK indított tízmilliós kártérítési pert. Tovább olvasom