Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Égő cigaretta okozta a kisteleki tragédiát

Kistelek - A 46 éves B. Tibor és a 48 éves Sz. Gizella holttestét találta meg a főbérlő csütörtök délután egy kisteleki családi ház melléképületében. A pár valószínűleg az ágyban dohányozott, és halálukat füstmérgezés okozta.
– Kopogtattam a bejáraton, de nem érkezett válasz. Mivel füstszagot éreztem, úgy döntöttem, hogy betöröm az ajtót. A konyhában nem láttam semmit, ezért benyitottam a szobába. Az ajtótól néhány méterre megláttam Tibor holttestét, miközben fojtogató füst csapott felém – mesélt a tegnap délután történtekről Falusi Ferenc. A kisteleki fiatalember édesapjával együtt múlt kedden adta ki családi házuk melléképületét a 46 éves B. Tibornak és élettársának, a 48 esztendős Sz. Gizellának.

A pár az elsődleges rendőrségi adatok szerint füstmérgezésben halt meg csütörtök reggel.

A melléképület nyílászárói olyan jól zártak, hogy a tűz – miután az összes oxigént felemésztette – szinte teljesen elaludt. A felszabaduló mérges gázok végeztek a lakókkal. Fotó: Miskolczi Róbert

– Miután kihátráltam, szóltam édesapámnak, hogy hívja a mentőket. Aztán újra bementem a szobába. Reménykedtem, hogy az albérlőnk élettársa még életben van – mesélte Falusi Ferenc, aki az asszonyt a teljesen kiégett ágyon, szintén holtan találta meg.

– Az eddigi információk alapján a férfi és a nő az ágyban dohányzott. Az idegenkezűséget kizártuk. Hogy fogyasztottak-e alkoholt, azt a boncolás után mondja majd meg az orvos szakértő – nyilatkozta Vad Róbert rendőrségi szóvivő. – Kicsit mindig lehetett rajtuk érezni az italszagot, de nagy terveket dédelgettek – beszélt albérlőiről Ferenc.

Falusi Ferenc: Reménykedtem, hogy az albérlőnk élettársa még életben van.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Az elhunyt pár alkalmi munkából élt, a férfi azt remélte, hamarosan kőművesként tud elhelyezkedni – folytatta a szerencsétlenül járt emberpár történetét Ferenc. – Vásároltak vetőmagot is, és tujákat akartak ültetni. Pont az tűnt fel tegnap délután, hogy a kis cserjék még mindig ugyanabban a vödörben vannak, mint amelyikbe Tibor még szerdán hagyta a növényeket. Ekkor kérdeztem meg apukámat, hogy találkozott-e csütörtökön velük, s a nem válasz után törtem be a melléképület ajtaját.

A két kisteleki ember valószínűleg már tegnap kora reggel, szerda késő este halott lehetett. A rendőrség tájékoztatása szerint a melléképület nyílászárói olyan jól zártak, hogy miután a tűz odabenn az összes oxigént felemésztette, szinte teljesen el is aludt. A felszabaduló mérges gázok okozták a két ember halálát. Pedig amikor ide költöztek, azt mondták – idézte albérlőit Ferenc –: itt akarnak új életet kezdeni.

Olvasóink írták

  • 1. KOVÁCS 2008. március 14. 20:07
    „A DOHÁNYZÁS KÁROS AZ EGÉSZSÉGRE!ENNYI”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A személyi jövedelemadó is minősíti a településeket

Szeged - Nagy a szegénység Csongrád megye kisebb és rossz helyen fekvő falvaiban, zömmel 30-70 ezer… Tovább olvasom