Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Egyedül a gemmásoknak forgott az óriáskerék a Széchenyi téren - fotógaléria

Nagy ajándékot kaptak mikulásra a Gemma Központ gyermekei. A fejlesztő iskola diákjait meghívták az óriáskerékre, amelyet csak nekik indítottak el szerda délelőtt.
Az ötlet Bundula Vandától származik, aki a szegedi Inner Wheel Club tagjaként került kapcsolatba az iskola vezetőjével, Péntek Imrénével. A körhintát üzemeltető cég munkatársaként jutott eszébe az, hogy meghívja a fejlesztő iskolába járó diákokat egy körre.
 

– 60 diákot tudtunk elhozni, nekik már az is nagy öröm, hogy eljuthatnak a karácsonyi vásárba, az pedig tényleg ajándék, hogy felülhetnek az óriáskerékre

– mondta az intézmény vezetője.
 
Egyedül a gemmásoknak forgott az óriáskerék a Széchenyi téren - GALÉRIA. Fotó: Kuklis István

A Széchenyi téren felállított forgót a gemmás gyerekek kedvéért indították el, hiszen hétköznap csak déltől üzemel a karácsonyi vásár egyik leglátványosabb attrakciója. A gyerekek gyógypedagógusaikkal, az iskola tanáraival és szüleikkel együtt csodálták meg felülről Szegedet, és integettek azoknak a társaiknak, akik nem voltak elég bátrak, és lentről szurkoltak nekik. Vass Attila azt élvezte legjobban, amikor legfelül megállt a forgó, és el tudta olvasni a környező épületek feliratait. Pópity József látássérült, ő picit izgult és kapaszkodott kísérőjébe, ám legfelülről már ő is boldogan integetett, Kovács Martin pedig még szelfizett is konduktorával.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordot dönthet a vadaspark látogatószáma idén: vonzzák a kíváncsi szemeket az indiai elefántok Szegeden

Rekordot dönthet a vadaspark látogatószáma idén: vonzzák a kíváncsi szemeket az indiai elefántok Szegeden
Nagyjából 230 ezren látogatnak ki idén év végéig a Szegedi Vadasparkba, amelynek jegybevétele - új látványosságának, az elefántháznak köszönhetően - egyharmadával nőtt. Tovább olvasom