Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Féltéglával törték be Szegeden a Fidesz iroda bejáratát - Fotók

Féltéglával törték be Szegeden a Fidesz iroda bejáratát - FotókFotó: Török JánosA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Az erőszakos eseményekbe torkolló szerdai budapesti megmozdulások a megyeszékhelyen is lecsapódtak: ismeretlenek szerdáról csütörtökre virradó reggel betörték a Victor Hugo utcai Fidesz-iroda üvegajtaját. A nagyobbik kormánypárt szegedi alapszervezeti elnöke szerint több mint kulturálatlanság ilyesmivel kifejezni véleményt.
Betört üvegű ajtó fogadta csütörtök reggel a szegedi Fidesz-iroda munkatársait, miután éjszaka egy egyelőre ismeretlen férfi beverte a bejáratot. A szegedi Fidesz közleményben reagált, amely szerint a választási eredménybe beletörődni képtelen, gyenge és vitaképtelen baloldalnak már csak az erőszak maradt. Mint írták, a képviselői nyíltan hazudnak az embereknek, alaptalanul uszítanak és erőszakra bujtogatják az elégedetlenkedőket.
 
Féltéglával törték be Szegeden a Fidesz iroda bejáratát. Fotó: Török János - GALÉRIA

A helyszínre kiérve lapunkat Bartók Csaba, a Fidesz szegedi alapszervezetének elnöke fogadta. Kérdésünkre elmondta, valószínű, hogy a parlamenti, Kossuth téren és Lánchídon történt események helyi szintű folytatása volt ez. – A látottak alapján elmondható, hogy szervezett dolog volt. A teljes testét elfedő férfi kifejezetten be szerette volna törni az üveget. Kíváncsi vagyok arra, hogy ki képes a 21. században egy civilizált országban ilyenre vetemedni. Tény, hogy vannak vitás kérdések a világban, hazánkban és Szegeden is, de hogy idáig alacsonyodjon a politikai morál, felfoghatatlan számunkra. Itt fiatal férfiak és nők dolgoznak, akik semmilyen eseményről nem tehetnek. Több mint kulturálatlanság ilyen atrocitással kifejezni a nemtetszést – hangsúlyozta az elnök. Hozzátette, a szerdai közmeghallgatással ellentétben, ahol mindössze három percet kaptak a lakók, hogy elmondják véleményüket, ők szívesen fogadnak bárkit, akinek gondja van, hiszen a háborgás nem old meg semmit, a kommunikáció annál inkább.
 

Az eset nem akadályozza meg a konzultációs kérdőívek fogadását. Jól kezelik a történteket az iroda munkatársai. Fotó: Török János
Az eset nem akadályozza meg a konzultációs kérdőívek fogadását. Jól kezelik a történteket az iroda munkatársai. Fotó: Török János

A Fidesz közleményben arra kérte a baloldalt, hogy fejezze be azt az erőszakos politikát, amelynek végeredménye az, hogy csütörtök reggel megtámadták a szegedi irodát.

Megkeresésünkre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, rongálás miatt indult eljárás ismeretlen tettessel szemben.
A Jobbik megértő

Elítéljük a szegedi Fidesz-iroda megrongálását, mivel a bérlemény Szeged Megyei Jogú Város tulajdonát képezi. Szomorú tény, hogy feldühödött szegedi honfitársaink a túlórázás után így fejezték ki a kormányzati politikával szembeni ellenállásukat. Megértjük az elkeseredettséget és a reményvesztettséget is a rabszolgasorsra kényszerített helyi lakosok részéről – írja reagálásként a történtekre közleményében a Jobbik szegedi szervezete. Hozzáteszik, minden kormányellenes polgári engedetlenségi akciót és spontán demonstrációt támogatni fognak a jövőben is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyugdíjasok sem maradnak program nélkül az advent alatt

Egy gálaest és egy érdekes előadás is várja őket. Tovább olvasom