Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Fokozott rendőri ellenőrzés péntek délután Szegeden

Szeged - Fokozott ellenőrzést tart a Szegedi Rendőrkapitányság pénteken 14 és 18 óra között a városban. Az egyenruhások a négyórás akció alatt a közlekedési szabályokat semmibe vevőket szeretnék kiszűrni.
Az elmúlt időszakban több jelzés érkezett a rendőrkapitányságra, miszerint a város meghatározott pontjain autóvezetők, kerékpárosok jellemzően úgy közlekednek, hogy nem tartják be a rájuk vonatkozó rendelkezéseket. Ezek kiszűrése és szankcionálása miatt kezdeményezték a mai akciót. A rendőrök a kerékpáros közlekedésre vonatkozó előírásokat, gépjárműveknél pedig elsősorban a sebességhatárok, valamint a behajtási tilalomra és tilos jelzésre vonatkozó szabályok betartását ellenőrzik.

Az akcióra a délutáni órákban a város különböző pontjain, mindenekelőtt azokon a helyeken számíthatnak a közlekedők, ahol a felmérések alapján gyakrabban hagyják figyelmen kívül a rájuk vonatkozó rendelkezéseket.

A város több pontján ellenőriznek a rendőrök pénteken
A város több pontján ellenőriznek a rendőrök pénteken.
Fotó: DM/DV

Az akcióban nem csak a Szegedi Rendőrkapitányság, hanem a megye más rendőrkapitányságainak egyenruhásai is részt vesznek, így egy időben több helyszínen is ellenőriznek.

A rendőrség ezen fokozott ellenőrzéstől a jogsértések kiszűrésén keresztül a közlekedési szabályok következetes betartását, ezáltal balesetek megelőzését várja.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. kaszi 2008. július 06. 14:45
  „Gabor,

  Azzal egyetertetek, hogy a rendorok sokat tehetnenek azert, hogy az emberek betartsak a szabalyokat. Kulonosen ha vennek a faradsagot hogy utanamennjenek pl a piroson athajto autosnak is, nemcsak a kerekparosnak (akit ugye konyebb utolerni).
  Az masik dolog, hogy ki a felelos a rosszul kijelolt kerekparutakert, a rengeteg" kerekparral behajtani tilos" tablaert. Ez utobbiak zavarnak a leginkabb, Franciorszagban pl sehol nem lattam, kiveve autopalyara felhajto uton.”
 • 28. ifj. Nagy Gábor 2008. július 05. 00:41
  „Kedves kaszi,

  a rendőr, akivel beszéltél, nem mondott igazat.

  Tehetnének a belvárosi híd szabályosabb használatáért, csak éppen szereptévesztésben vannak, ha közlekedéstervezőnek hiszik magukat.

  Nekik az nem dolguk!”
 • 27. dova 2008. július 04. 22:27
  „Piki (#16)
  Ha van egy szabad délutánod szívesen segítek neked lenyírni/kijavítani az űrszelvényt.”
 • 26. vélemény1 2008. július 04. 20:07
  „"Az egyenruhások a közlekedési szabályokat semmibe vevőket......" Szól a hír. Akkor miért csak az autósokat állítgatják meg? Közlekedik a gyalogos , kerékpáros, robogós autós. Diszkrimináció. Csak az autóssal könnyebb, mivel kötelezően magánál kell tartania forgalmit, szélyit, mentőládát, stb stb. Könnyebb beazonosítani trafipaxal, térfigyelő kamerával, a rendszáma alapján. Valamint ezek az emberek kresszvizsgát is tettek egyszer. Gyalogos, kerékpáros? Valószínűleg nem, mert akkor másképp vennének részt a közlekedésben. Tisztelet a kivételnek. Érdekesség képp: A gépjármű vezetőnek fokozott figyelemmel kell megközelítenie a gyalogos átkelőhelyet. Tény. Benne van a kresszben. Viszont az is, hogy: A gyalogos csak akkor léphet le az uttestre /zebrára/, ha meggyőződött arrol, hogy az átkelése a gépjárműforgalom zavarása nélkül megtörténhet. Kíváncsi lennék, hány gyalogost büntettek me ma délután Szeged városában? :-)”
 • 25. krisssssssz 2008. július 04. 19:25
  „Tetszett Hör-Gő hozzászólása. Tényleg mindig a másik a hülye.
  Már nem Szegeden lakom, de a mi városunk közlekedéséhez képest (nem is Bp.) le a kalappal a szegedi előtt. És itt tényleg nem tesznek semmit azért, hogy jobb legyen, még egy délutánra sem.”
 • 24. kaszi 2008. július 04. 18:40
  „Egyszer megkerdeztem egy rendort, mi a velemenye a Belvarosi hid koruli kozlekedesi allapotokrol es azt mondta, sokat nem tehetnek mert nem a rendorseg hataskore az utburkolati jelek felfestese, egyiranyok kijelolese, stb.
  Ekkor jottem ra, hogy kar utalnom pl a gyalogosokat, mert a fo gond az, hogy a kozlekedest Szeged vezetese teljesen esztelenul csinalja - igy alakulnak ki olyan helyek, ahol a kerekparosok es a biciklisek zavarjak egymast, es egymasnak esunk ahelyett hogy az illetekest hibaztatnank.
  A kedves autosok akik habzo szajjal mondjak hogy "bezzeg a biciklis atmegy a piroson", nekik csak annyit hogy ha megadnak az elsobbseget gyalogosoknak, kerekparosoknak, hasznalnak az iranyjelzot, nem telefonalnanak, nem allnanak meg kerekparsavon, zebran, jardan: innen kezdve lenne alapjuk kritizalni masokat.
  A magyarorszagi kozlekedesi moral nagyon rossz, de nem a "felevente egy delutan" rendori akciok fogjak helyreallitani.
  A maihoz - ha nem csak abbol all hogy a kerekparosokat lemeszelik, hanem aranyaiban 10-20x annyi autost is figyelmeztetnek - gratulalok.
  Szeretnem ugyanezt latni holnap, holnaputan,....”
 • 23. lax 2008. július 04. 17:47
  „A vastagon piros lampan athajto hozzaszolashoz:
  meg mielott lehurrognatok, hogy `bezzegamerika`, ez azert nem rossz otlet - forgalmasabb helyeken a lampa moge szereltek egy felvevot. Amint belecsuszol a pirosba, felvesz. Aztan lehet hamarosan fizetni! Biztosan megterulne! En ugy latom, ebbol a szempontbol odafigyelnek a soforok, mert a penztarcajuk banja.”
 • 22. Hör-Gő 2008. július 04. 17:07
  „Na ezt szeretem a DM fórumon! Az új hídon leesett acéltömbbel és még sok más esettel kapcsolatosan a már ismert nevek rögtön rázendítettek: "mer´ a mocsok rendőr nem dolgozik, mer´ a mocsok rendőr sehol nincs..." Aztán kimentek a hídra és megpróbáltak a lehetőségekhez képest rendet tenni. Kedves fórum: "Mer´ a mocskos rendőr cseszegeti szegény magyar állampolgárokat..."
  "Ha dugó van, miért nem jár mindenki bicajjal, ha azzal jár, akkor is dögöljön meg..." Ha rendőr azért, ha állampolgár azért, ha autós azért, ha kamionos azért, ha bringás azért, ha gyalogos azért, ha magyar azért, ha román azért, ha cigány azért, ha gárdista azért.... akkor most mindenki pusztuljon? Nézzetek már magatokba!!!!!”
 • 21. titike 2008. július 04. 15:49
  „A bicajosok közül is csak azok a veszélyesek, akik semmibe veszik a szabályokat!
  És ez a gyalogosokra és az autósokra is vonatkozik. Mindegy, h ki milyen eszközzel közlekedik. Szabályok vannak és figyelni kell a másikra.
  mindennap a szabálytalanul közlekedő gyalogosokat kell kerülgetnem a belvárosban. A zebránál átengedem, de ha szabálytalanul akar át kelni az úton, akkor nem. Ha én is gyalog vagyok, akkor én is elmegyek a zebráig és ez másnak sem annyira megerőltető, ha kb 3-5 méterre van a zebra!!”
 • 20. bicik lee 2008. július 04. 15:43
  „Mi van emberek,most mindenki a biciklisekre van kihegyezve? Hát nehogy már pont a kerékpárosok legyenek a veszélyesek, baffátok meg!!!!”
 • 19. love 2008. július 04. 15:31
  „Csak egy probléma van.
  A külföldieket nem fogják megállítani, csak a régi típusú autóval közlekedő embereket, akik örülnek, h meg tudnak élni (és még becsülettel a büntit is befizetik, mert félnek, igaz, így ennivalóra nem marad vagy a számlára).
  Sajnos ezen kellene változtatni.
  a biciklis més gyalogos pedig tanulja meg a a KRESZ-t és közlekedjen normálisan és mielőtt a zebrára lép, akkor nézzen körül.”
 • 18. megoldás 2008. július 04. 14:59
  „...ja és a videófelvételen minden autónak lehet utólag is mérni a sebességét, van rá szoftverecske.”
 • 17. megoldás 2008. július 04. 14:57
  „Közlekedési tér megfigyelő kamerát kellene kihelyezni 35-40 helyre itt Szegeden ki a közlekedési lámpák közé. Meg egy figyelő szolgálatot a monitorok mögé. Onnan fotó és bünti mehet az autósnak. Ilyen beruházás 4 éven belül hozza az árát, és még fegyelem is lenne az utakon.”
 • 16. Piki 2008. július 04. 14:34
  „Rituska!
  Egyetértek!
  Volt, hogy a Szilléri elején lévő közös, gyalogos/kerékpáros sávban majdnem "halálra´" gázolt egy ilyen e.biciklis nyögdíjas.
  Szerintem többségük azt sem tudja, -hol a fék ezeken a járgányokon. Megkapják Karácsonyra, stb., oztán iszkiri.....

  A Szilléris közös út elején egyébként is akkora már a susnya, hogy vagy kétrét görnyedve, a lombok alatt, vagy sehogy nem lehet arra sétálni.
  Lassan földig ér ezeknek a hitvány cserjéknek a lombozata.
  Nem tudom, miféle növény ez, de iszonyú mocskot hagy maga után, amikor virágzik és hullatja a termését.”
 • 15. Táblát a nyakába! 2008. július 04. 14:28
  „Aki rendszámnélküli autóst fognak, vigyék azonnal golyófogónak olaszliszkára, vagy kesznyétenbe. Csak egyszerűen rakják ki egy táblával a nyakában a falu közepére, amire azt írják: "I love GÁRDA" - Bruce Willis is játszott hasonlót a Die Hard-ban. Ha élve kijut, utána is max rollert vezethessen.”
 • 14. atomboy 2008. július 04. 14:25
  „Ugyes ujsagiro, megint bejelentes. A rendoroknek is kijar egy nagy fekete pont, hogy csak most akarnak dolgozni 4 oraig, holott mindennap kellene.”
 • 13. Kaccat 2008. július 04. 13:57
  „Kíváncsi leszek hány szabálytalankodó külföldi autó lesz büntetve...”
 • 12. Rituska 2008. július 04. 13:56
  „Leginkább az elektromos biciklivel, őrült tempóban közlekedő időseket kellene igazoltatni!! Félelmetes ahogy közlekednek!!!!!!!”
 • 11. vin diesel 2008. július 04. 13:13
  „az összes gyalogos-nak és biciklis-nek kötelező KRESZ-t írnék elő...fogalmus sincs a szabályokról és össze-vissza öntörvényűen mennek...nem beszélve az elektromos biciklisekről...
  Mindenki vigyázzon magára!!”
 • 10. Dolgozzatok naplopók! 2008. július 04. 13:10
  „Na mi van? Hír, hogy dolgoznak a rendőrök???? Ezt kéne csinálniuk napi 24 órában, heti 7 nap egész évben!!!!

  Éljen, éljen, hurrá!!! Dolgoznak egy kicsit a pénzüké, ez aztán a hír!!!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pajor Tamás: Az igazi embert csak az Isten látja - interjú

Szeged - A nyolcvanas évek önpusztító lázadója, a Neurotic egykori énekese, Pajor Tamás a Hit Gyülekezete által szervezett Szegedi Gospel Napok keretében a Széchenyi téren prédikált ezen a héten. VIDEÓ: Pajor Tamás klipek Tovább olvasom