Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Gazdaságtudományi palota a Kálvárián

Véget ért az első szorgalmi időszak, belakták új, sokak által irigyelt otthonukat az SZTE Gazdaságtudományi Karának oktatói és hallgatói a szegedi Kálvária sugárúton – az épület ma már diákoktól hangos. Hetesi Erzsébet dékánnal a közelmúltról és a jövőről is beszélgettünk.
Zökkenőmentes augusztusi beköltözés után sikerült időben elkezdeni a tanévet ebben a szép új palotában, s végre a diákok és az oktatók is méltó helyre kerültek – mondja Hetesi Erzsébet dékán –, van négy gyönyörű tantermünk, s ebből kettő multimédiás, mindenben megfelel a XXI. század követelményeinek.

– A tanteremgondokat az új épület sem oldotta meg, az oktatás főként a volt belvárosi nyomdában, a Fekete Sas utcai épületben zajlik, de továbbra is bérelni kell tantermeket. A hétvégi posztgraduális képzéseknél a jogi kar is besegít tantermeivel – tudjuk meg a dékántól.

Az új épületet gyorsan belakták, az oktatók és a hallgatók egyaránt szeretik, s hamarosan a büfé is megnyílik. Hetesi Erzsébet elsősorban az „otthon" érzetét emeli ki, azt, hogy van hol megtartani a közösségi rendezvényeket, a kari tanácsüléseket – korábban úgy kellett nekik kérincsélni például a rektori hivatalból termeket a rendezvényekre. Korábban a nyolcéves karnak soha sem volt saját ingatlana, a Kálvária sugárúti palota az első. Most már nem hontalanok.

Az új helyen a számítógépes állományt is sikerült felújítani, amiben, illetve az egész beruházásban nagy szerepe volt annak, hogy számos szegedi cégtől kapott szakképzési hozzájárulást a gazdaságtudományi kar.

Az új felvételi rendszernek köszönhetően idén kétszer annyi finanszírozott hallgatót tudott felvenni a kar, mint korábban, ma már kétezer diákjuk van, ennek közel fele nappali tagozaton tanul. A három alapképzésre, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, valamint a pénzügy és számvitel szakra az elmúlt két évben sokan jelentkeztek. A kar jó munkáját minősíti az a tény, hogy négy mesterszak akkreditációját kérelmezték, s mind a négyet elfogadták. Ősztől levelezőn már indulhat a közgazdálkodás és közpolitika, a marketing, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, valamint a regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzési szak.

A karon sok a fiatal oltató, fél tucat sikeres PHD-védés volt a közelmúltban. A dékán versenyelőnynek érzi, hogy az országos mamutintézményekhez mérten tulajdonképpen kicsik, s azt, hogy jó a hangulat a hivatalosan még csupán nyolcéves – a képzést tekintve tizenhárom éves – karon.

Olvasóink írták

  • 1. h.sz 2007. december 17. 12:10
    „Ha minden így működne az országban nem is lenne probléma.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januártól változik a lakáseladás adózása

Azok, akik mindenképpen el akarják adni a lakásukat, ezekben a napokban azt fontolgatják: idei… Tovább olvasom