Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Jó meleg Afrika Szegeden

Minden kisgyermek rajong az állatokért. Ezért lesz bizonyára fergeteges sikere az interaktív Afrika-kiállításnak, amelyre július 31-étől várják a családokat, kicsiket és nagyokat a szegedi Móra-múzeumba.
„Csak a jó meleg Afrika" – ez a nagyszabású tárlat címe. Az érdeklődők életnagyságban láthatnak majd egy hatalmas, körülbelül 350 kilós elefántfejet, mellette pedig közel hetven afrikai állatfajjal ismerkedhetnek meg, és a fekete kontinens kultúrájába is bepillantást nyerhetnek.

A látogatók egy maszáj házon keresztül juthatnak a vadállatok világába, ahol panorámaszerűen Afrika állatait mutatják: az oroszlán mellett zebrákat, gnúkat és sok más, teljes preparátumú állatot tekinthetnek meg, melyeket különböző video- és hanghatások tesznek még valóságosabbá. Különlegesség lesz még a macskakedvelők számára a közepes testű, rövid farkú, hegyes, pamacsban végződő fülű karakál, melyet gyakran összekevernek külseje miatt a hiúzzal. Ott lesz Madagaszkár szigetének legnagyobb ragadozója, a Madagaszkár című meséből ismert fossza is.

A kiállítás egyik látványossága a mintegy 350 kilós elefántfej lesz. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
A gyerekeket interaktív foglalkoztatóterem várja majd, ahol játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg Afrika világát. A kiállítás két részben látogatható majd: az egyik már július 31-étől, a tényleges nagy megnyitót pedig augusztus 7-én tartják. A tárlat december 31-éig várja a látogatókat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZTE történész oktatójára emlékeznek

Életének 53. évében, 2015. július 18-án, súlyos betegség következtében örökre eltávozott közülünk Koszta László történészprofesszor. Nekrológ. Tovább olvasom