Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Kiválasztották a Zsigmond Vilmos fesztivál versenyfilmjeit

Tunéziából, Kínából, Dél-Amerikából, de még Iránból is érkezett nevezés a szegedi Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra.
Idén már harmadik alkalommal szervezik meg, ezúttal május 28. és június 1. között, a Belvárosi mozi felújítása miatt egyszerre több helyszínen. Ebben az évben is az operatőri munkára fókuszálnak majd. Három kategóriában vártak nevezéseket: kisjátékfilm, nagyjátékfilm és kísérleti film. Tavalyhoz képest megugrott a nagyjátékfilmek száma, ami azt jelenti, hogy az esemény egyre rangosabb helyre kerül az európai fesztiválok sorában.

Kilenc nagyjátékfilm jutott a versenyprogramba. Ebből három magyar. Köztük a jelenleg is nagyon népszerű Rossz versek is. Akad olasz, angol, norvég és három Belgiumból érkezett alkotás is ebben a kategóriában. Kísérleti filmekből szintén kilencet választottak. Itt hat magyar, két spanyol és egy romániai alkotás versenyez.

Kisjátékfilmből 23 került a versenyprogramba. Összesen hat spanyol, négy magyar, két svéd, lengyel és holland, valamint egy horvát, görög, olasz, macedón, iráni, litván és mexikói film versenyez majd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetbarát ebéd a Pokerfoodtól - Eldobható helyett elmosható üveg- és műanyag edényt használnak

Környezetbarát ebéd a Pokerfoodtól - Eldobható helyett elmosható üveg- és műanyag edényt használnak
Szegeden elsőként vezette be a környezetbarát, hulladékmentes ebédszállítást a Pokerfood. Tovább olvasom