Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Korszerű szakképzés a volt Kossuth-laktanyában

Szeged - Közel 100 millió forintból, önerőből és cégek szakképzési hozzájárulásaiból újította fel a volt Kossuth-laktanya parancsnoki épületét az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kara. A Testnevelési és Sporttudományi Intézet és a több mint harmincféle felsőfokú szakképzésben tanuló hallgató is új otthonra talál itt.
A Hattyas sori Kossuth-laktanya egykori parancsnokságát ezentúl a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának hallgatói használják: 100 millió forintból készült el az egyetem legújabb oktatási épülete.

A komplexumot június 18-án Botka László polgármester, Ujhelyi István MEH-államtitkár, Rácz Béla rektorhelyettes, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus (Démász-Szeged VE) és Ament Balázs kari HÖK-elnök jelenlétében adta át Galambos Gábor, a kar dékánja.

– Mindig öröm, ha az egyetem új épülettel gazdagodik. A pedagógusképzés sorsa 81 éve összefonódott Szegedével, ez fontos, megbecsülendő érték – hangsúlyozta Botka László. Galambos Gábor az innovációt helyezte előtérbe, mondván: a kar erejét mutatja, hogy a 2000-es integráció után megújult, új oktatási stratégiát hozott létre, az SZTE talán legsokszínűbb képzési portfóliójával. – Részesedésünk a régió szakképzési feladataiban mind jelentősebbé vált. A kar más szereplőkkel együttműködve szakképzési konferenciákat, továbbképzési programokat működtet az élethosszig tartó tanulás és a versenyképes szaktudás európai programjának szellemében – mondta.

Tornászok a felújított épület avatásán. Ide költözik a Testnevelési és Sporttudományi Intézet is. Fotó: Segesvári Csaba
Tornászok a felújított épület avatásán. Ide költözik a Testnevelési
és Sporttudományi Intézet is. Fotó: Segesvári Csaba

Az önerőből és szakképzési hozzájárulásokból felújított egykori laktanya korszerű multimédiás termeiben – az alap- és mesterszakok mellett – a leendő diákok több mint harmincféle felsőfokú szakképzésben vehetnek részt. Az alsó szintre beköltözik a Testnevelési és Sporttudományi Intézet, felül számos oktatóterem, a TiszapART tévéstúdiója, hallgatói médiacentrum kap helyet. Itt szerezhetnek értékes gyakorlati tapasztalatokat a kommunikációval kapcsolatos képzésekben résztvevő hallgatók.

Az épület jelképes kulcsait Vajda Attila kapta meg. Megígérte, nem viszi messzire azokat, legfeljebb a Maty-érig. – A kar hallgatójaként megtanultam, hogy mindig többre törekedjek: fussak gyorsabban, ugorjak magasabbra – méltatta Alma Materét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodfokon folytatódik a Lófara-vita

Szeged - A Reök-palota előtti huszáremlékmű áthelyezését csak bejelenteni köteles az önkormányzat. A városképvédő civilek ellenzik az intézkedést, megtámadták a bejelentést. Tovább olvasom