Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Még át se adták, máris összetörték a felújított megállót Újszegeden - fotók

Összetört egy frissen felújított buszmegálló Újszegeden. Szemtanúk szerint egy busz okozta a balesetet, állítólag rendszeresen nekimennek az esőbeálló tetejének. A területet még nem adta át a kivitelező, így neki kell kijavítania a hibát.
Romokban hevert szerda este a Fő fasor és a Tanács utca kereszteződésében lévő buszmegálló, amelyet épp most újítottak fel a 36 megállót érintő városi projektben. Portálunkon is jelentek meg fotók az állapotáról, de akkor még nem tudtuk, mi történt.

Az üvegezett részek szinte teljes egészében kitörtek, a keret pedig mindkét oldalra kiállt. Olvasóink közül többen azt írták facebook posztunk alá, hogy egy busz rombolta le, többen látták is a balesetet. A jármű visszapillantó tükrével ment neki az esőbeálló tetejének, ez okozta a bajt. A megállóban volt is felszállni készülő utas, a szétrepülő üvegszilánkok szerencsére nem sebesítették meg. Állítólag nem is ez volt az első eset: a múlt héten többször is előfordult, hogy a busz nem tudott tökéletesen beállni.
 
Még át se adták, máris összetörték a felújított megállót Újszegeden: javítják - GALÉRIA. Fotó: Kuklis István

Terhes Norbert, a kivitelező Norbo Ép Kft. ügyvezetője lapunknak megerősítette, valóban egy busz okozta a kárt, a DAKK Zrt. pedig el is ismerte a felelősségét. – Csütörtökön már el is kezdtük a megálló kijavítását, a költségeket a busz felelősségbiztosítása fedezi.
 

Arra a kérdésre, hogy kivitelezési hiba miatt nem tudnak-e rendesen beállni a buszok ebbe a megállóba, a cégvezető azt mondta, szerinte a buszvezető fáradtsága okozta a bajt. – Ideiglenes megállóról van egyébként szó, ahol még folynak a munkálatok – tette hozzá.

Megkérdeztük a DAKK Zrt.-t is, ők is úgy vélik-e, a sofőrök fáradtsága okozza, hogy ebben a megállóban többször is nekiütköztek buszaikkal az építménynek. Amint válaszolnak, a cég álláspontját is közöljük.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összesen 9 határsértőt találtak Röszkénél szerb kamionokban megbújva

Összesen 9 határsértőt találtak Röszkénél szerb kamionokban megbújva
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták,… Tovább olvasom