Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

Mutatjuk, miért vagyunk szomorúak, amikor eltűnik egy-egy régi szegedi épület

Szeged - Szándékosan nem a sokat fotózott épületek közül válogattunk - rengeteg rejtett kincset találni Szeged belvárosában. Ezekből állítottunk össze egy galériát.
Építkezési láz ide vagy oda, valamit azért meg lehet őrizni a régi Szeged utcaképéből, írtuk tavalyi cikkünkben, amikor érdekes építészeti megoldásokat mutattunk olvasóinknak. Olyan házakat találtunk ugyanis, amelyet nem lebontottak, hanem - megőrizve az eredeti homlokzatot, kőfaragványokat, díszítéseket - inkább újabb emeletet húztak fel a régi alapokra. Mindig elszomorodunk, amikor eltűnik egy-egy jellegzetes régi épület - egyszerűen azért, mert ezeken a házakon tényleg van mit nézni. Emlékezetes az eset, amikor a Liliom utcai ház bontásánál a szép kőfaragványokat az interneten árulták - kíváncsiak vagyunk, azok hová épültek be végül.
Díszes homlokzatok, kovácsoltvas erkélyek - mutatjuk, miért szeretjük a régi házakat Szegeden - GALÉRIA. Fotó: Farkas Judit
A díszítések, érdekes megoldások, kőfaragványok, kovácsoltvas erkélyek fogva tartják a szemet. A sugárutakon és a belvárosban sétálva gyűjtöttünk össze jó néhány példát, ami megmutatja, mire gondolunk. Gyönyörködjenek velünk a 20. század elején épült házak díszeiben - szándékosan nem a híres épületeket fotóztuk. Rejtett kincset találni szinte minden utcában, és némelyik szépen fel is van újítva.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint ezer négyzetméteren égett a nádas Szegeden - fotók

Több mint ezer négyzetméteren égett a nádas Szegeden - fotók
A tűzoltók három vízsugárral, kéziszerszámokkal oltották a lángokat a Bika tónál. Tovább olvasom