Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Rádió Plusz Torony az újszülöttekért

Szeged - Egyedülálló jótékonysági akciót indított a Rádió Plusz a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány megsegítésére. A söröskorsókból álló 20 méteres Torony a szegediek segítségével épül majd fel. Az építmény minden egyes darabja virtuális forintot jelent, amely a Torony elkészültével, és a támogatók segítségével valódi pénzzé válik.
A Rádió Plusz a Süd-Bau Építő és Kereskedelmi Kft., a ContiTech és a Cora Szeged támogatásával egy egyedülálló jótékonysági akció keretében szeretné felépíteni a világ eddigi legmagasabb söröskorsó tornyát. A hét emelet magas építményt, amely augusztus 18–21. között készül majd el a Huszár Mátyás rakparton, a kilátogató vendégek építik fel saját, fél literes, műanyag korsóikból. A tervezett 20 méteres magasság biztonságos elérését és megtartását a Süd-Bau Kft. speciális építménye garantálja.

Az építéshez felhasznált minden egyes söröskorsó virtuális forintot jelent, amely a Torony elkészültével valódi pénzzé válik. Az így összegyűlt összeget a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány kapja meg. – Nagyon örülünk a kezdeményezésnek – mondta Pintér Sándor az alapítvány kuratóriumi elnöke a Rádió Plusz hétfő reggeli adásában, aki hozzátette: a legjobbkor jön a pénz, ugyanis az alapítvány működési költségének 30 százalékáról maguknak kell gondoskodniuk, ami ez esetben 20 millió forintot jelent.


Az alapítvány Csongrád, Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén látja el az életveszélyben lévő koraszülöttek és újszülöttek mentését a nap 24 órájában, s teszik mindezt egyetlen autóval, amelyet egyre többször kell javíttatni. – Naponta 3–4 újszülött életét menti meg az alapítvány. Őket ebben a speciálisan felszerelt, mozgó intenzív osztály segítségével szállítjuk a Szegedi Gyermekklinikára. Már az autóban megkezdhetjük a szakszerű ellátást. A koraszülöttek esetében a legfontosabb tényező a gyorsaság, hiszen enélkül az életben maradási, vagy a teljes értékű életre való esélyük jelentősen csökkenne.

A Rádió Plusz reméli, hogy jótékonysági kezdeményezésük sokak tetszését elnyeri, és minél többen járulnak majd hozzá a Torony felépítéséhez. Az építés nemcsak nemes célt szolgál, hanem teljes mértékben környezetbarát is, a műanyag söröskorsókat ugyanis szelektív módon gyűjtik majd.

Olvasóink írták

 • 12. v.bettyy 2010. augusztus 12. 08:19
  „Reméljük, hogy minél több, mert sajnos nagy szükségünk van a pénzre, azért, hogy működhessünk!!!
  Egyébként az autó 20.-án és 21.-én ott lesz a helyszínen, és meg lehet nézni.
  Gyertek el minél többen!!!!”
 • 11. CID 2010. augusztus 12. 00:31
  „És ebből, úgy köbö, mennyi fog összejönni ?”
 • 10. giy 2010. augusztus 11. 14:14
  „Örülhetnek azok, akik nem tudják, hogy nővéreknek és orvosoknak milyen körülmények között kell kihozniuk magukból a maximumot. Ahogy elolvastam kirázott a hideg. Sajnos nekem is van egy tartósan beteg gyerekem. Kell a segítség.. az adónk és az 1% kevés”
 • 9. giy 2010. augusztus 11. 14:12
  „Sajnos nagyon kell a segítség. Szép dolog!”
 • 8. Vicuska19 2010. augusztus 11. 12:51
  „KELL a figyelemfelkeltés, bármilyen módon. Az SZJA 1%-ának felajánlása sajnos nem mindig elég. Pici, koraszülött, fertőzéstől beteg kisfiam életét mentették meg tavaly májusban, aki azóta már egészséges és hatalmas. :-) Hogy milyen fontos az ő munkájuk, azt csak az tudja igazán, akinek a babáját szállították már. Nincs nap, hogy ne gondolnék rájuk hálával. KÖSZÖNÖM!!! És én is szeretnék részt venni ebben a "sörös korsó-akció"-ban.”
 • 7. Eper12 2010. augusztus 11. 00:31
  „Igen, sárga Ford Transittal járunk :-))”
 • 6. karaly 2010. augusztus 10. 13:16
  „Jó kezdeményezés, de én ezt inkább jó reklámnak tekinteném.”
 • 5. Zsoltee0716 2010. augusztus 09. 21:25
  „Látvány. a sörös dolog meg még azokat is vonza akik egyébként nem is segítenének, de ha minden jól megy akkor én is szeretnék egy olyan sörös korsót oda helyezni!

  Ha így nem akarsz segíteni akkor keresd fel az alapitványt, és fizess oda.
  Ha minmden igaz ök a sárga Transitosok!

  Köszönjük a kezdeményezést, főleg azok akik még szertnének babákat, és ha baj van majd ők segítenek!”
 • 4. zenga 2010. augusztus 09. 21:12
  „Kedves CID!
  Van jobb ötleted? A lényeg a segítségben van.”
 • 3. CID. 2010. augusztus 09. 16:32
  „gagyi.
  johogy nem kukás bödönökböl.”
 • 2. Cukorfalat2 2010. augusztus 09. 15:26
  „Tetszetős ... :)”
 • 1. Zsoltee0716 2010. augusztus 09. 15:04
  „Jó kezdeményezés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életre szóló ajándék a diploma

Az utód egyetlen éve a felsőoktatásban legalább 1 millió 200, de akár 3 millió forint kiadást is jelenthet a családnak. A gyerek jövőjében remélhetően megtérülő befektetés: életre szóló ajándék, felér a stafírunggal. Tovább olvasom