Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Skype-on vesz harmonika órákat a 9 éves Szücs Dániel

Skype-on vesz harmonika órákat a 9 éves Szücs Dániel
Szeged - Második alkalommal rendezte meg az Országos- és Nemzetközi Harmonikaversenyt a Harmonikások Országos Társasága a tápéi Heller Ödön Művelődési Házban. Idén 31 versenyző érkezett az országból és Vajdaságból. Megyénket a röszkei Szücs Dániel képviselte.
- Azért különleges hangszer, mert az egyik oldalon billentyűk vannak, a másikon pedig gombok - mondta a kilencéves kisfiú, aki másfél éve harmonikázik. Zongoratanára hívta fel a figyelemét a hangszerre. Kíváncsiságból kipróbálta és megtetszett neki. Magyarkanizsai harmonikatanára Skype-on ad órákat a kisfiúnak, mivel Szegeden már legalább tíz éve nincs harmonika-oktatás. Erről Bánki András, a Harmonikások Országos Társaságának szegedi elnöke beszélt. Hozzátette, a verseny egyik célja pont a hangszer népszerűsítése.

A Zala megyei Kilimánról érkezett Novák Attila az általános iskola második osztályában ismerkedett meg a hangszerrel, miután kiderült, édesapja szekrényében az egyik koffer egy harmonikát rejt. Attila lakóhelyének közelében sincsenek harmonika tanárok, sem klasszikus harmonikások, ezért ő minden második hétvégén Budapestre járt föl órára.
Harmonikaverseny Tápén. Fotó: Kuklis István (galéria)
Arra a téves nézetre, hogy a harmonika férfias hangszer, a Baranya megyei Véméndről érkezett Réger Bernadett cáfolt rá. A 14 éves lány hét és fél éve édesapja tanácsára próbálta ki a harmonikát, ami azóta a szívéhez nőtt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - A kő nem lesz könnyebb

"Ennek ismeretében mit tesz egy demokratikus ország? Bejelenti, hogy sikertelen, érvénytelen volt a… Tovább olvasom