Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Sniccerrel esett a Fidelitas plakátjának a Jobbik Szegeden - fotók

Szegedre érkezett hétfőn a Fidelitas Kerítésbontók című plakátkiállítása. A Fidesz ifjúsági szervezete szerint szembesíteni kell a lakosságot az ellenzéki politikusok határzárral kapcsolatos kijelentéseivel, a Jobbik elnökétől vett idézetet azonban hazugságnak tartja az ellenzéki párt, ki is vágták az ominózus mondatot.
A Fidelitas szerint a választásokhoz közeledve fontos tudatosítani, hogy mely ellenzéki politikusok mikor mit is mondtak a határzárról. Böröcz László, a Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke a szegedi Klauzál téren tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, bár most azt állítják a plakátokon szereplő politikusok, hogy megtartanák a kerítést, korábban értelmetlennek tartották azt.
Szegedre érkezett a Fidelitas Kerítésbontók című plakátkiállítása - GALÉRIA. Fotó: Török János

– Biztosak vagyunk abban, amennyiben az ellenzék bármilyen formációban is kormányra kerülne, lebontaná a déli határzárat – szögezte le. Böröcz úgy értékelt, az országos plakátkiállítással a magyar fiatalok jövőjéért is kiállnak, mert az ellenzék, ha lehetőséget kap rá, akkor Brüsszel kérésének megfelelően bevezetné a kötelező betelepítési kvótát, ami kockáztatná Magyarország jövőjét. Emlékeztetett, egy NATO-jelentés szerint a következő két évben 60 millió fekete-afrikai hagyja el majd szülőföldjét, és nagyjából felük Európa felé veszi az irányt, vagyis a migrációs válság nem szűnik meg.
 
Sniccerrel esett a Fidelitas plakátjának a Jobbik Szegeden - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

– A kerítés, az egy hatalmas bukás. A kerítés alkalmatlan Magyarország megvédésére – szerepelt a Fidelitas egyik plakátján, amit a felirat szerint 2015. augusztus 26-n az Echo TV-nek nyilatkozva mondott Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Az ellenzéki párt szerint nem mondott ilyet Vona, ezért sniccerrel felszerelkezve érkeztek a helyi jobbikosok a Klauzál térre hétfő délután.

– Vérlázító az a hazugságkampány, amit a Fidesz folytat a migráció kapcsán, különösen itt Szegeden, hiszen 2015-ben jómagam voltam az első, aki azt javasoltam, hogy a honvédséget is ki kell vezényelni a határzárhoz. A Jobbik részéről soha nem merült fel, hogy el kellene bontani a határzárat – közölte Tóth Péter, a Jobbik helyi elnöke. Csongrád megye 1-es körzetének jobbikos országgyűlésiképviselő-jelöltje hozzátette, pártjuk nemcsak a kerítést tartaná meg a déli határnál, hanem a határőrséget is visszaállítanák. Mondandójának nyomatékot adva sniccerrel ki is vágták a pártelnöknek tulajdonított mondatot a plakátról.

A Fidelitas az ellenzéki politikusok kijelentéseire emlékeztet a plakátokkal. Fotó: Török János

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

224 milliós felújítás Újszegeden: átadták a Korondi utcai rendelőhöz tartozó védőnői szolgálat helyiségeitt

224 milliós felújítás Újszegeden: átadták a Korondi utcai rendelőhöz tartozó védőnői szolgálat helyiségeitt
1600 kismamát, édesanyát és gyermeküket lát el hét védőnő immár modern körülmények között… Tovább olvasom