Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Szabadtéri-kedvezmények még egy hónapig

Szeged - Most érdemes beváltani a szabadtéri játékok belépőjegyeire szóló, Szeged-kártyára összegyűjtött kedvezménypontokat, hiszen május 15-étől erre nem lesz lehetőség. Az idei műsor és szereposztások ismeretében már csak azt lesz nehéz eldönteni, melyik produkcióra.
Május 15-éig válthatják be összegyűjtött pontjaikat azok, akik szorgalmasan látogatták a REÖK kiállításait, és Szeged-kártyájukon Szabadtéri-kedvezményre jogosító bónuszpontokat írattak jóvá a kulturális kikapcsolódásért cserébe.

A fesztivál jubileumi, nyolcvanadik évada magyar darabokban bővelkedik. A szervezők a magyar színházi élet ünnepévé kívánják tenni Az ember tragédiája nyitóelőadását, amelyet Vidnyánszky Attila rendez. Utána Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjét és a Valahol Európában kultuszmusicalt láthatja a közönség. A visszatérő produkció a Carmen című opera lesz, nemzetközi szereposztással.

A már jól megszokott módon az ország legnépszerűbb és legkiválóbb színészei, énekesei lépnek fel az előadásokban. A Szegedi Szabadtéri Játékok idén is olvasztótégelye a hazai színházi életnek, hiszen olyan nívós teátrumok művészei játszanak együtt nyáron, mint a budapesti Katona József Színház, az Örkény, a Nemzeti, a Budapesti Operett- vagy éppen a Vígszínház.

Dóm tér – fesztiválhangulatban.
Dóm tér – fesztiválhangulatban.

Mácsai Pál, Tompos Kátya, Alföldi Róbert, Szőcs Artúr mellett Pindroch Csabát és Keresztes Tamást láthatjuk a Valahol Európában augusztusi előadásaiban. A világháborúban játszódó keserédes történetet Béres Attila rendezésében hat alkalommal tekinthetik meg a nézők.

Hasonlóan színes szereposztással kerül színre júliusban A víg özvegy, hiszen fellép benne Hernádi Judit, Haumann Péter, Bajor Imre, Molnár Piroska, Szacsvay László, Földes Tamás és Csákányi Eszter. Az USA-ban évek óta sikerrel futó operaelőadásokat színre állító Kozma Péter álmodja a Dóm térre nyáron az operettet, amelynek szereplői egytől egyig nagy izgalommal várják a számukra is ismeretlen rendezőt.

A Szeged-kártyán összegyűlt pontokat tehát május 15-éig mindenképpen érdemes beváltani a Fesztivál Jegyirodán, hiszen később már más feltételekkel folytatódik a gyűjtés. Az általános szabályok a www.szegediszabadteri.hu oldalon olvashatók.

Színház a kábítószerfüggésről a REÖK-ben

Scherer Péter és Kovács Krisztián előadásában láthatjuk A gyáva című színházi előadást a REÖK-ben április 28-án, csütörtökön 19 órától. A darab az apa–fiú kapcsolaton keresztül mutatja be a kábítószerfüggőség és leszokás keserves következményeit. Jegyek elővételben már kaphatók 1200 forintért.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresi a kuratórium a Tiszatáj új főszerkesztőjét

Szeged - Májusban nevezi ki a kuratórium az új főszerkesztőt a Tiszatáj élére, addig Hász Róbert író… Tovább olvasom